Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχία

'Έκρηξη' ξενοδοχείων στην Ευρώπη - 40.000 νέα δωμάτια το 2016

Θοδωρής Κουμέλης - 09 Μάρτιος 2017, 12:51

Η μεγαλύτερη οικοδομική δραστηριότητα συγκεντρώνεται στη μεσαία και ανώτερη κατηγορία της ξενοδοειακής αγοράς, εξασφαλίζοντας το 25% περίπου του συνόλου των έργων κατασκευής. Ακολουθεί η ανώτατη κατηγορία με μερίδιο 23% και η JLL προβλέπει ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί.


Έρευνα από την JLL Hotels & Hospitality Group επισημαίνει έντονη κατασκευαστική δραστηριότητα στον ξενοδοχειακό τομέα στην Ευρώπη και προβλέπει ότι η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οικοδομική δραστηριότητα στον ξενοδοχειακό κλάδο ανήλθε στα 2,5 δισ. λίρες στερλίνες το δ’ τρίμηνο του 2016 (αύξηση 2,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο). Η JLL πιστεύει ότι η περαιτέρω υποτίμηση της στερλίνας έναντι του δολαρίου και του ευρώ είναι πιθανό να είναι θετική είδηση ​​για την ξενοδοχειακή βιομηχανία, εμφανίζοντας έτσι τη χώρα έναν πιο προσιτό προορισμό για επίσκεψη.

Σύμφωνα με στοιχεία από την STR, σχεδόν 40.000 νέα δωμάτια ξενοδοχείων άνοιξανω στην Ευρώπη τον περασμένο χρόνο, με  69.000 ακόμη υπό κατασκευή.

Η μεγαλύτερη οικοδομική δραστηριότητα συγκεντρώνεται στη μεσαία και ανώτερη κατηγορία της ξενοδοειακής αγοράς, εξασφαλίζοντας το 25% περίπου του συνόλου των έργων κατασκευής. Ακολουθεί η ανώτατη κατηγορία με μερίδιο 23% και η JLL προβλέπει ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί.

Σύμφωνα με την JLL, ο όγκος των ξενοδοχειακών επενδύσεων στον τομέα αναμένεται επίσης να αυξηθεί, από 20,5 δισ δολ. το 2016 σε 22 δισ. δολ. το 2017 σε όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Ο Richard Harris, διευθύνων σύμβουλος στην ομάδα Capital Works της JLL, σχολίασε: “Αυτή η ισχυρή κατασκευαστική τάση στον ξενοδοχειακό κλάδο αποδεικνύει την ισχύ του κλάδου στην αντιμετώπιση των διεθνών οικονομικών αντιξοοτήτων και των προκλήσεων από νέα δεδομένα, όπως η Airbnb. Υπήρξε μια τεράστια αύξηση στον αριθμό των καταναλωτών που αναζητούν να ανακαλύψουν νέες εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής ενοικίασης διαμερισμάτων για τη διαμονή τους στις διακοπές τους, πράγμα που σημαίνει ότι τα ξενοδοχειακά κτίρια θα συνεχίσουν να εξελίσσονται για να παραμείνουν στις πρώτες επιλογές των ταξιδιωτικών αναγκών”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top