Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠαρουσίαση της FedHATΤΑ για τη μοναδικότητα της Ελλάδας ως προορισμού
Τουριστικά γραφεία

Παρουσίαση της FedHATΤΑ για τη μοναδικότητα της Ελλάδας ως προορισμού

Ο κ. Λ. Τσιλίδης ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την πρωτοβουλία της FedHATTA να προχωρήσει σε συνεργασία μεταξύ των αντίστοιχων φορέων και επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου των κρατών της Αν. (Ελλάδα, Αίγυπτος, Ισραήλ, Κύπρος, Ιορδανία, Λίβανος). Ο κ. Rifai δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός και θα παρακολουθεί την πρόοδο των συνεργειών.

Η Ομοσπονδία FedHATTA, διά στόματος του κ. Λύσανδρου Τσιλίδη, παρουσίασε το θέμα “Δημιουργία τουριστικών προϊόντων στην Ελλάδα”, στην ημερίδα με θέμα “Ελλάδα προορισμός 365 ημέρες – ο ρόλος της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης” του Υπουργείου Τουρισμού, στην Αθήνα, με κεντρικό ομιλητή τον δρ. Taleb Rifai, γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Με την ευκαιρία, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας περιέγραψε τη μοναδικότητα της Ελλάδας ως προορισμού και τη δυνατότητα να μπορεί να φιλοξενήσει τουρισμό 12 μηνών, καθώς μπορεί να ικανοποιήσει κάθε κατηγορία ταξιδιώτη.

Η ομιλία του κ. Τσιλίδη επικεντρώθηκε στη δυνατότητα των τουριστικών γραφείων της χώρας να δημιουργήσουν θεματικές τουριστικές υπηρεσίες, που να ανταποκρίνονται στις αναζητήσεις των σύγχρονων ταξιδιωτών και να ικανοποιούν τα ειδικά ενδιαφέροντά τους.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης δόθηκε η δυνατότητα κατ’ιδίαν συζήτησης με τον κ. Rifai, ο οποίος ζήτησε περισσότερες πληροφορίες, συγχαίροντας παράλληλα την Ομοσπονδία για τη στρατηγική που αναλύθηκε στην παρουσίαση. Ο κ. Τσιλίδης ενημέρωσε τον κ. Rifai και για την πρωτοβουλία της FedHATTA να προχωρήσει σε συνεργασία μεταξύ των αντίστοιχων φορέων και επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου των κρατών της Ανατολικής Μεσογείου (Ελλάδα, Αίγυπτος, Ισραήλ, Κύπρος, Ιορδανία, Λίβανος). Ο κ. Rifai έδειξε ιδιαίτερα ικανοποιημένος, δηλώνοντας ότι θα σταθεί αρωγός και θα παρακολουθεί την πρόοδο των συνεργειών.

Από πλευράς διοργάνωσης, η ημερίδα ήταν ιδιαίτερα σημαντική – το κύριο θέμα όμως, το οποίο η Ομοσπονδία έχει ως στόχο να αναδείξει, είναι ο κεντρικός ρόλος των τουριστικών γραφείων της χώρας, στο να δημιουργήσουν μια εμπειρία ζωής για κάθε ταξιδιώτη. Τα τουριστικά γραφεία διαθέτουν τεχνογνωσία και ευρηματικότητα και είναι οι ενδεδειγμένοι πρεσβευτές των σύγχρονων δυνατοτήτων της τουριστικής Ελλάδας.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσιλίδης, “τα ταξίδια και οι διακοπές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με το ίδιο αίσθημα ευθύνης, από τους καταναλωτές και την Πολιτεία, με το οποίο θα αντιμετώπιζαν οποιαδήποτε άλλη σοβαρή επιλογή ή απόφασή τους. Από την πλευρά μας, ως κλάδος, οφείλουμε η εμπειρία αυτή να έχει ποιοτικά και ανταποδοτικά χαρακτηριστικά, ειδικά στην εποχή  οικονομικής δυσχέρειας, που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και ο κόσμος”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024