Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Ενάμισι εκατομμύριο λιγότεροι τουρίστες στο Παρίσι το 2016

Τατιάνα Ρόκου - 09 Μάρτιος 2017, 15:00

Οι επισκέπτες στα σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα, όπως το Μουσείο του Λούβρου, το Μουσείο Ορσέ και η Disneyland του Παρισιού, κατέγραψαν μείωση μεταξύ 9% και 13% το 2016.


Μείωση κατά 1,5 εκατ. τουρίστες (Γάλλους και διεθνείς) κατέγραψε το 2016 η ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, καθώς οι φόβοι που συνδέονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που βίωσε η χώρα πέρσι κράτησε μακριά τους τουρίστες, κυρίως από την Κίνα και την Ιαπωνία.

Ωστόσο, ο αριθμός των τουριστών αυξήθηκε προς στο τέλος του περυσινού έτους, γεγονός που υποδηλώνει ότι η μείωση θα μπορούσε να περιοριστεί, αναφέρει η περιφερειακή αρχή τουρισμού Regional Tourism Committee (CRT).

Η μείωση των τουριστών περιόρισε τα τουριστικά έσοδα του Παρισιού κατά περίπου 1,3 δισ. ευρώ, σημειώνει η CRT.

Ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στη γαλλική πρωτεύουσα μειώθηκε σχεδόν 9% το 2016, με τους επισκέπτες από την Ιαπωνία να καταγράφουν βουτιά 41,2%, ενώ οι Κινέζοι επισκέπτες μειώθηκαν κατά 21,5%.

Ο τουρισμός από τις ευρωπαϊκές χώρες ήταν επίσης μειωμένος με τους τουρίστες από την Ιταλία να είναι μειωμένοι κατά 27,6%, και τους Ρώσους κάτα 25% περίπου. Οι Βρετανοί και οι Ισπανοί τουρίστες επηρεάστηκαν λιγότερο, με τους αριθμούς τους να πέφτουν κατά 8,6 και 9, αντίστοιχα. Οι τουρίστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες επηρεάστηκαν λιγότερο από τις ανησυχίες σε σχέση με την ασφάλεια, παρουσιάζοντας μείωση 4,9%, σε σύγκριση με το 2015, κάτι που αντιπροσωπεύει μείωση περίπου κατά 100.000 άτομα.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία προέρχονται από τον αριθμό των αφίξεων στα ξενοδοχεία.

Οι επισκέπτες στα σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα, όπως το Μουσείο του Λούβρου, το Μουσείο Orsay και η Disneyland του Παρισιού, κατέγραψαν μείωση μεταξύ 9% και 13%.Τα νούμερα για τον τουρισμό στο Παρίσι βρίσκονται σε πτώση από το 2015, ύστερα από την τρομοκρατική επίθεση στο σατυρικό περιοδικό Charlie Hebdo τον Ιανουάριο εκείνου του έτους και τις επιθέσεις το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, που άφησαν πίσω τους 130 θύματα.

Παρ‘όλα αυτά, πιθανόν λόγω των Αμερικανών τουριστών, η CRT ανέφερε ότι ο τουρισμός στην περιοχή εμφάνισε μικρότερη μείωση από την αναμενόμενη το 2016. Πρόσθεσε ακόμη ότι υπάρχει και αλλαγή στην τάση, καθώς η περιοχή του Παρισιού είχε 12% περισότερους τουρίστες τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο συγκριτικά με τους αντίστοιχους μήνες του 2015.

Η γαλλική κυβέρνηση πάντως επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι η Γαλλία παραμένει ο Νο1 τουριστικός προορισμός στον κόσμο, με 82,5-83 εκατ. διεθνείς τουρίστες το 2016.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top