Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕκπαίδευση στην αειφορία στον Όμιλο Aquila Hotels & Resort
Ξενοδοχεία

Εκπαίδευση στην αειφορία στον Όμιλο Aquila Hotels & Resort

Το 2016 το μέσο ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας στον όμιλο είναι 6%, ενώ φτάνει το 10% στο ξενοδοχείο Rithymna beach σε σύγκριση με το 2015. Το μέσο ποσοστό εξοικονόμησης νερού φτάνει το 20% σε σύγκριση με το 2015, ενώ ανακυκλώθηκαν περισσότεροι από 500 τόνοι απορριμμάτων.

Πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαρτίου η ετήσια εκπαίδευση του προσωπικού των ξενοδοχείων Aquila Hotels & Resorts στα θέματα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και περιβαλλοντικής διαχείρισης. Η εκπαίδευση έγινε σε συνεργασία με την εταιρεία MSOLUTIONS, το “Χαμόγελο του Παιδιού”, τον υπεύθυνο προσωπικού της εταιρίας και τον ιατρό εργασίας. Κατά την εκπαίδευση παρουσιάστηκαν οι εταιρικές πρακτικές αναφορικά με την εταιρική κοινωνική ευθύνη και τα πρότυπα εργασίας της εταιρίας, εξειδικευμένα θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης στη λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων, θέματα προστασίας παιδιών όπως και τεχνικές πρώτων βοηθειών.

Το πρόγραμμα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και περιβαλλοντικής διαχείρισης εφαρμόζεται ευρέως στις ξενοδοχειακές μονάδες της Aquila Hotels & Resorts, τα οποία στο σύνολο τους είναι πιστοποιημένα με το πρότυπο αειφορικής διαχείρισης TRAVELIFE, με το Grenn Key, τη Γαλάζια Σημαία και το ISO 22000, ενώ δεκάδες βραβεύσεις λαμβάνονται κάθε χρόνο από τουριστικούς οργανισμούς και φορείς. Κατά τη λειτουργική περίοδο του 2016 επιτεύχθηκε σημαντική πρόοδος στα θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και αξίζει να αναφερθούν τα παρακάτω στοιχεία:

  • Το μέσο ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας στον όμιλο είναι 6%, ενώ φτάνει το 10% στο ξενοδοχείο Rithymna Beach σε σύγκριση με το 2015
  • Το μέσο ποσοστό εξοικονόμησης νερού φτάνει το 20% σε σύγκριση με το 2015
  • Ανακυκλώθηκαν περισσότεροι από 500 τόνοι απορριμμάτων

Ο διευθυντής λειτουργικού κ. Γ. Μαγκούτας δήλωσε: “Η δέσμευση της εταιρείας στα θέματα της αειφορίας αποτυπώνεται στο σύνολο των λειτουργιών μας με σκοπό να διαχειριστούμε καλύτερα τους πόρους προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία. Κάθε εργαζόμενος συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα και τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Για το 2017 έχουμε προγραμματίσει μια σειρά από νέες δράσεις όπως ενίσχυση της καλλιέργειας του λαχανόκηπου μας, κομποστοποίηση οργανικών αποβλήτων στις κουζίνες, δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και νερού όπως και πολλές άλλες δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης του προσωπικού μας”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024