Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Die Welt: Η Ελλάδα επωφελείται από τις τουριστικές απώλειες της Τουρκίας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 14 Μάρτιος 2017, 10:41

Ο φόβος της τρομοκρατίας επηρεάζει τις αποφάσεις των τουριστών και μετατοπίζει το ενδιαφέρον σε εναλλακτικούς προορισμούς, εκτός Τουρκίας, αναφέρει ο γερμανικός ερευνητικός οργανισμός FUR.


Η γερμανική εφημερίδα “Die Welt”, σε εκτενές ρεπορτάζ στη διαδικτυακή της έκδοση για τον τουρισμό, σημειώνει ότι “η Τουρκία απώλεσε σε σύγκριση με το 2015 πάνω από ένα εκατομμύριο Γερμανούς τουρίστες” και ότι “οι περισσότεροι εξ αυτών έκαναν κράτηση στην Ισπανία, όμως και η Ελλάδα έχει επωφεληθεί, ωστόσο σε μικρότερο βαθμό”.

Η εφημερίδα του Βερολίνου επικαλείται στοιχεία νέας έρευνας του γερμανικού ερευνητικού οργανισμού FUR, που δημοσιεύει κάθε χρόνο μια ανάλυση των ταξιδιωτικών δεδομένων που αφορούν τους Γερμανούς τουρίστες.

“Όλα δείχνουν ότι η μετατόπιση των ταξιδιωτικών ρευμάτων θα συνεχιστεί και φέτος, καθότι ο φόβος της τρομοκρατίας επηρεάζει τις αποφάσεις των τουριστών”, τονίζει ο Martin Lohmann, επιστημονικός σύμβουλος του FUR.

“Παραδοσιακά, αυτήν είναι η περίοδος που οι γερμανικές οικογένειςες κλείνουν τις διακοπές τους στην Τουρκία. Αλλά τώρα οι περισσότεροι κρατούν στάση αναμονής”, έχει δηλώσει ο Fritz Joussen, CEO της TUI. “Θα πρεέπι να συμβιβαστούμε την αβεβαιότητα αυτής της αγοράς και να προσφέρουμε εναλλακτικές”.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top