Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsDie Welt: Η Ελλάδα επωφελείται από τις τουριστικές απώλειες της Τουρκίας
Τάσεις

Die Welt: Η Ελλάδα επωφελείται από τις τουριστικές απώλειες της Τουρκίας

Ο φόβος της τρομοκρατίας επηρεάζει τις αποφάσεις των τουριστών και μετατοπίζει το ενδιαφέρον σε εναλλακτικούς προορισμούς, εκτός Τουρκίας, αναφέρει ο γερμανικός ερευνητικός οργανισμός FUR.

Η γερμανική εφημερίδα “Die Welt”, σε εκτενές ρεπορτάζ στη διαδικτυακή της έκδοση για τον τουρισμό, σημειώνει ότι “η Τουρκία απώλεσε σε σύγκριση με το 2015 πάνω από ένα εκατομμύριο Γερμανούς τουρίστες” και ότι “οι περισσότεροι εξ αυτών έκαναν κράτηση στην Ισπανία, όμως και η Ελλάδα έχει επωφεληθεί, ωστόσο σε μικρότερο βαθμό”.

Η εφημερίδα του Βερολίνου επικαλείται στοιχεία νέας έρευνας του γερμανικού ερευνητικού οργανισμού FUR, που δημοσιεύει κάθε χρόνο μια ανάλυση των ταξιδιωτικών δεδομένων που αφορούν τους Γερμανούς τουρίστες.

“Όλα δείχνουν ότι η μετατόπιση των ταξιδιωτικών ρευμάτων θα συνεχιστεί και φέτος, καθότι ο φόβος της τρομοκρατίας επηρεάζει τις αποφάσεις των τουριστών”, τονίζει ο Martin Lohmann, επιστημονικός σύμβουλος του FUR.

“Παραδοσιακά, αυτήν είναι η περίοδος που οι γερμανικές οικογένειςες κλείνουν τις διακοπές τους στην Τουρκία. Αλλά τώρα οι περισσότεροι κρατούν στάση αναμονής”, έχει δηλώσει ο Fritz Joussen, CEO της TUI. “Θα πρεέπι να συμβιβαστούμε την αβεβαιότητα αυτής της αγοράς και να προσφέρουμε εναλλακτικές”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024