Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση Mediterranean Panorama της Στοκχόλμης

Βίκυ Καραντζαβέλου - 14 Μάρτιος 2017, 14:07

Οι αφίξεις τουριστών από τη Σουηδία στη χώρα μας παρουσίασαν αύξηση περίπου 31% το α΄ εξάμηνο του 2016, συγκριτικά με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2015, ενώ σύμφωνα με τα αριθμητικά στοιχεία τις ΕΛΣΑΤ (α΄ εξάμηνο 2016) εισήλθαν στη χώρα 153.986 άτομα από τη Σουηδία.


Στη διεθνή τουριστική έκθεση Mediterranean Panorama στη Στοκχόλμη της Σουηδίας θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Με τη συμμετοχή αυτή ολοκληρώνεται η εκπροσώπηση της περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού για το α’ τρίμηνο του 2017, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος τουριστικής προβολής.

Η 1η “Mediterranean Panorama” (18 και 19 Μαρτίου 2017) αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τουρισμού στη Σουηδία, η οποία ενσωματώνει και εξελίσσει την έκθεση “Grekland Panorama”, με κεντρικό πυλώνα προβολής την Ελλάδα, που κατέγραψε μεγάλη επιτυχία στη Σουηδία την προηγούμενη τριετία. Η έκθεση περιλαμβάνει σεμινάρια και δράσεις προώθησης της γαστρονομίας και γευσιγνωσίας, ενώ απευθύνεται στη σκανδιναβική αγορά, με σκοπό την προώθηση του πολιτισμού, του τουρισμού και της γαστρονομίας των μεσογειακών προορισμών.

“Συμμετέχουμε στην 1η Mediterranean Panorama, τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τουρισμού στη Σουηδία, με στόχο να προβάλλουμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις τουριστικές αγορές της Σκανδιναβίας, να αναπτύξουμε συνεργασίες με επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού της περιοχής και να αναδείξουμε το πολιτιστικό και παραδοσιακό γαστρονομικό προϊόν της Περιφέρειάς μας σε ετήσια βάση, προκειμένου να καθιερώσουμε το μοντέλο του δωδεκάμηνου τουρισμού”, τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η σκανδιναβική και ειδικότερα η σουηδική αγορά τουριστικού προϊόντος θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αφίξεις τουριστών από τη Σουηδία στη χώρα μας παρουσίασαν αύξηση περίπου 31% το α΄ εξάμηνο του 2016, συγκριτικά με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2015, ενώ σύμφωνα με τα αριθμητικά στοιχεία τις ΕΛΣΑΤ (α΄ εξάμηνο 2016) εισήλθαν στη χώρα 153.986 άτομα από τη Σουηδία. Η Ελλάδα αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Σουηδών πολιτών, γεγονός που αναδεικνύουν τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και τα προηγούμενα έτη, καθώς το 2014 και το 2015 εισήλθαν στη χώρα 337.771 και 351.573 άτομα από τη Σουηδία αντίστοιχα.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Chinese Tourist Welcome Seminar

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top