Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Γαστρονομία

Ολοκληρώθηκε ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης

Βίκυ Καραντζαβέλου - 20 Μάρτιος 2017, 12:10

Η Εθνική Ομάδα Μαγειρικής της Κύπρου ανακηρύχθηκε ως η 'Καλύτερη Ομάδα της Χρονιάς', χρησιμοποιώντας για τη δημιουργία των πιάτων της προϊόντα που προέρχονται από τη γη της Μακεδονίας, με στόχο την ενίσχυση της δράσης που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 26ης Διεθνούς Έκθεσης Detrop από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου στο Περίπτερο 3 των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) – HELEXPO, θέτοντας τις βάσεις για μια διοργάνωση διεθνών προδιαγραφών.

Ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης διοργανώθηκε από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τη HELEXPO–ΔΕΘ και την υποστήριξη της World Association of Chefs Societies (WACS - Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων), συγκεντρώνοντας περισσότερες από 450 συμμετοχές διακεκριμένων Αρχιμαγείρων και σχολών μαγειρικής, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε 34 κατηγορίες και αξιολογήθηκαν από 23 διεθνείς κριτές, η συμμετοχή των οποίων προσέδωσε στη διοργάνωση το κύρος ενός διεθνούς διαγωνισμού, θέτοντας ψηλά τον πήχη για μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες. Επίσης, στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό παρευρέθηκε o Thomas A. Gugler, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων.



Η Εθνική Ομάδα Μαγειρικής της Κύπρου ανακηρύχθηκε ως η “Καλύτερη Ομάδα της Χρονιάς”, χρησιμοποιώντας για τη δημιουργία των πιάτων της προϊόντα που προέρχονται από τη γη της Μακεδονίας, με στόχο την ενίσχυση της δράσης που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος για τη σωστή ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού και την προώθηση των εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων της μακεδονικής κουζίνας.



Η Λετονία ανέδειξε τον “Καλύτερο Αρχιμάγειρα της Χρονιάς”, ενώ το βραβείο της “Καλύτερης Σχολής Μαγειρικής της Χρονιάς” απέσπασε η Σχολή Intercollege της Κύπρου. Επίσης, τα βραβεία τόσο του “Καλύτερου Μαθητή Αρχιμάγειρα της Χρονιάς” καθώς και του “Καλύτερου Ζαχαροπλάστη Μαθητή Αρχιμάγειρα της Χρονιάς”, απονεμήθηκαν σε σπουδαστές της Σχολής Intercollege της Κύπρου, ενώ τον μεγαλύτερο αριθμό μεταλλίων συγκέντρωσε η ομάδα του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Οι χώρες που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό είναι: Ελλάδα, Κύπρος, Ταϊβάν, Τουρκία, Σερβία, Ουκρανία, και Λετονία. Οι κριτές που μας τίμησαν με τη παρουσία τους ήταν από 17 χώρες: Ελλάδα, Κύπρο, Σερβία, Σλοβενία, Ουκρανία, Κροατία, Τουρκία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Μεξικό, Μαυροβούνιο, Ταιβάν, ΗΠΑ, Λετονία.

Αρχιμάγειρες από την Ελλάδα και το εξωτερικό κατέκλυσαν το Περίπτερο 3 των εγκαταστάσεων της HELEXPO–ΔΕΘ, το οποίο ευωδίασε από τα γευστικά αρώματα των κουζινών που στήθηκαν για τον Διαγωνισμό. Επιπλέον, ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης πλαισιώθηκε με παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες ως βασικό άξονα είχαν να αναδείξουν την υψηλή διατροφική αξία των ελληνικών τροφίμων και ποτών, τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής και τις εξαγωγικές προοπτικές τους στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.



Αναμφίβολα, ανάμεσα στις παράλληλες εκδηλώσεις που ξεχώρισαν, ήταν αυτές που διαδραματίστηκαν στο σταντ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Περίπτερο 16, με την παρουσία των Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, Ηλία Μαμαλάκη, Άρη Τσανακλίδη, Γιώργου Στυλιανουδάκη, του Πάτερ Επιφάνιου, καθώς και των μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κικής Εμμανουηλίδου, Μαρίας Γκουγκούδη και Κατερίνας Πέτρου, οι οποίοι προετοίμασαν και παρουσίασαν εξαιρετικά εδέσματα με συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας.

Ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης συνιστά τη μεγάλη γιορτή των επαγγελματιών του κλάδου και αποτελεί μέρος της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλλει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, όχι μόνο για την ανάδειξη νέων ταλέντων στη μαγειρική, αλλά και για την προβολή της πλούσιας ελληνικής κουζίνας, την προώθηση των ελληνικών προϊόντων, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γευσιγνωσίας, την αύξηση του τουρισμού και την ενίσχυση της οικονομίας.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Chinese Tourist Welcome Seminar

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top