Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κρουαζιέρα

Συναντήσεις της υπουργού Τουρισμού με τους επικεφαλής των διεθνών ομίλων κρουαζιέρας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 20 Μάρτιος 2017, 13:41

Κυρίαρχα θέματα αποτέλεσαν οι δυνατότητες για την ανάπτυξη νέων ελληνικών προορισμών κρουαζιέρας και θεματικών τουριστικών προϊόντων, τα τουριστικά πακέτα για τουρισμό πολυτελείας, τα έργα υποδομών για την εξυπηρέτηση των αναγκών φιλοξενίας μεγαλύτερων σε μέγεθος κρουαζιερόπλοιων με βάση τις παγκόσμιες τάσεις, και οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις.


Με θετικά μηνύματα για τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής κρουαζιέρας και ενίσχυσης του μεριδίου της τα επόμενα χρόνια ολοκληρώθηκε η επίσκεψη και οι συναντήσεις της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά με εκπροσώπους της διεθνούς βιομηχανίας θαλάσσιου τουρισμού στη μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση κρουαζιέρας Seatrade Cruise Global 2017 στο Fort Lauderdale των ΗΠΑ.


Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γ. Τζιάλλας, η αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου, με την CEO της Crystal Cruises, Edie Rodriguez και τον πρόεδρο και CEO της Navigator Travel & Tourist Services κ. Ανδρέα Στυλιανόπουλο.


Η υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA), τον αντιπρόεδρο Charles Bud Darr και τον γενικό γραμματέα Tom Fecke, καθώς και τον κ. Κυριάκο Αναστασιάδη, πρόεδρο της CLIA Ευρώπης για την ενίσχυση της παρουσίας και εκπροσώπησης της Ελλάδας στην Ένωση.


Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και η αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου με τους κ.κ. Δημήτρη Κάπαρη της Zanka International, Philip Levine, δήμαρχο του Miami Beach, και αντιδήμαρχο Κεφαλλονιάς, κ. Ευάγγελο Κεκάτο.


Τις νέες δυνατότητες που προσφέρουν οι ελληνικοί προορισμοί κρουαζιέρας συζήτησε η υπουργός σε συναντήσεις με τη διευθύνουσα σύμβουλο της Crystal Cruises Edie Rodriguez, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ponant Cruises Americas Navin Sawhney, τον πρόεδρο της NLC Group Frank del Rio, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αzamara Cruises Club Larry Pimentel και τον επικεφαλής της συμβουλευτικής εταιρείας στο χώρο της θαλάσσιας κρουαζιέρας Zanka International κ. Δημήτριο Κάπαρη.


Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και η αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου με τους κ. Δημήτρη Κάπαρη της Zanka International, τον κ. Philip Levine, δήμαρχο του Miami Beach και τον αντιδήμαρχο Κεφαλλονιάς, κ. Ευάγγελο Κεκάτο.

Κυρίαρχα θέματα αποτέλεσαν οι δυνατότητες για την ανάπτυξη νέων ελληνικών προορισμών κρουαζιέρας και θεματικών τουριστικών προϊόντων, τα τουριστικά πακέτα για τουρισμό πολυτελείας, τα έργα υποδομών για την εξυπηρέτηση των αναγκών φιλοξενίας μεγαλύτερων σε μέγεθος κρουαζιερόπλοιων με βάση τις παγκόσμιες τάσεις, και οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις.


Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γ. Τζιάλλας, η διευθύντρια του ΕΟΤ Αμερικής-Καναδά κα Γρηγορία Καματερού, η γενική πρόξενος κα Αδαμαντία Κλώτσα και εκπρόσωποι της Ομογένειας.


Στις συναντήσεις συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, η αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου, η διευθύντρια του ΕΟΤ Αμερικής-Καναδά, κα Γρηγορία Καματερού και η συντονίστρια από το Υπουργείο Τουρισμού για την Επιτροπή Κρουαζιέρας κα Ιωάννα Αγγελίδου.


Ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γ. Τζιάλλας, η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο διευθύνων σύμβουλος της Αzamara Cruises Club Larry Pimentel, η διευθύντρια του ΕΟΤ Αμερικής-Καναδά κα Γρηγορία Καματερού και ο πρόεδρος και CEO της Navigator Travel & Tourist Services κ. Ανδρέας Στυλιανόπουλος.

Η υπουργός συναντήθηκε επίσης, με τον δήμαρχο του Miami Beach Philip Levine, και με εκπροσώπους της Ομογένειας του Fort Lauderdal παρουσία της γενικής προξένου κας Αδαμαντίας Κλώτσα.


Ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γ. Τζιάλλας, ο πρόεδρος της NLC Group Frank del Rio, η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και η αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου.

Σε συνάντησή της με τον George Makropulos, επικεφαλή του τμήματος φιλοξενίας και τουριστικού μάνατζμεντ του Πανεπιστημίου της Florida (UIF) τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Λεονταρίτη, τον σκηνοθέτη Steven Bernstein και Αμερικανούς επενδυτές η υπουργός ενημερώθηκε για την επενδυτική πρόταση δημιουργίας σχολής κινηματογράφου και κινηματογραφικών εγκαταστάσεων στη Σύρο.

Τέλος, η κα Κουντουρά παραχώρησε συνεντεύξεις σε τουριστικά και εξειδικευμένα σε θέματα θαλάσσιου τουρισμού έντυπα και σε ομογενειακά ΜΜΕ.Στη φωτογραφία, η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γ. Τζιάλλας και η αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου, με τους εκπροσώπους της CLIA, τον αντιπρόεδρο Charles Bud Darr και τον γενικό γραμματέα Tom Fecke, και τον πρόεδρο της  CLIA Ευρώπης, Κυριάκο Αναστασιάδη.
 

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top