Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsMediterranean Panorama: Πρωταγωνίστρια η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Στοκχόλμης
Εκθέσεις

Mediterranean Panorama: Πρωταγωνίστρια η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Στοκχόλμης

Περίπου 13.000 επισκέπτες κατέκλυσαν την Stockholmsmässan και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τουριστικούς προορισμούς και επιχειρήσεις από ολόκληρη την Μεσόγειο όπως η Τυνησία, η Ιταλία, η Κροατία, η Κύπρος, η Μάλτα, το Ισραήλ, το Μαυροβούνιο, η Ισπανία, η Κροατία, το Μαρόκο και, φυσικά, η Ελλάδα.

Με 13.000 επισκέπτες σε δύο μέρες (18-19 Μαρτίου 2017), ολοκληρώθηκε η 1η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού της Στοκχόλμης Mediterranean Panorama με συμμετοχές από όλες τις μεσογειακές χώρες. Πρώτη στις προτιμήσεις των Σουηδών επισκεπτών η Ελλάδα, για την οποία οι κρατήσεις για τη φετινή τουριστική περίοδο καταγράφουν ανοδικκή πορεία από όλους τους μεγάλους tour operators που συμμετείχαν στην Έκθεση.

Το επιτυχημένο μοντέλο της Grekland Panorama που υιοθετήθηκε εύστοχα και για τη Mediterranean Panorama, επιβραβεύθηκε από χιλιάδες Σουηδούς που έζησαν μία μοναδική εμπειρία μέσα από δύο γεμάτες ημέρες με μεσογειακό, αλλά και έντονο ελληνικό χρώμα, με πανδαισία γεύσεων, πολλά δρώμενα και παραδοσιακούς χορούς.

Η πυκνή ροή των επισκεπτών και ο έντονος παλμός της Mediterranean Panorama άφησαν ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις και στους εκπρόσωπους του μεγαλύτερου εκθεσιακού κέντρου της Σουηδίας Stockholmsmässan, όπου και φιλοξενήθηκε η διοργάνωση, οι οποίοι, σημειωτέον, για πρώτη φορά εμπιστεύονται και στηρίζουν μία διεθνή τουριστική διοργάνωση μέσα στη Στοκχόλμη.  

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τουριστικούς προορισμούς και επιχειρήσεις από ολόκληρη την Μεσόγειο όπως η Τυνησία, η Ιταλία, η Κροατία, η Κύπρος, η Μάλτα, το Ισραήλ, το Μαυροβούνιο, η Ισπανία, η Κροατία, το Μαρόκο και, φυσικά, η Ελλάδα.

H Mediterranean Panorama πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και συμμετοχή όλων των μεγαλύτερων Tour Operators που διαχειρίζονται το σημαντικότερο ποσοστό Σκανδιναβών τουριστών στην Μεσόγειο, μεταξύ των οποίων οι TUI, APOLLO, VING, AIRTOURS, SOLRESOR, DETUR, JAMBO TOURS – TEMA, GRAND TOURS – PRO και άλλοι.

Από ελληνικής πλευράς η έκθεση “κατακλύστηκε”με τις δυναμικές παρουσίες και τα πλούσια δρώμενα από τις Περιφέρειες Κρήτης, Πελοποννήσου, Νοτίου Αιγαίου, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας όπως και τους Δήμους Αλοννήσου, Κεφαλονιάς, Σάμου, Θάσου, Πλατανιά, Χερσονήσου, Κω και της Σαντορίνης (Santorini Experience) που επίσης έδωσαν δυναμικό παρών με την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία τους.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης –καθ’όλη την διάρκεια και των δύο ημερών– πραγματοποιούνταν συνεχόμενες παρουσιάσεις “Travel Stories” για θέματα προβολής ειδικού-θεματικού τουρισμού από την TEMA Resor, όπως και από την Σκύρο, έναν αναδυόμενο προορισμό για τους Σουηδούς, ο οποίος προσελκύει ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον.  

Την ημέρα των επαγγελματιών, Παρασκευή 17 Μαρτίου διοργανώθηκε η καθιερωμένη βραδινή εκδήλωση για τους συμμετέχοντες εκθέτες και παράγοντες και εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς της Σουηδίας, στο φημισμένο Μουσείο VASA της Στοκχόλμης, με μεγάλο Χορηγό την TUI, και Χορηγό Εκδήλωσης “Welcome Drink” το πολυτελές Lindian Village Resort της Ρόδου.

Η ελληνική παρουσία στην Mediterranean Panorama οργανώθηκε με την υποστήριξη του ΕΟΤ και των μεγαλύτερων τουριστικών φορέων της Ελλάδας.

Οι ημερομηνίες διοργάνωσης της 2ης Mediterranean Panorama 2018, θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024