Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣτοπ στις ηλεκτρονικές συσκευές εντός καμπίνας και από τη Βρετανία
Αερομεταφορές

Στοπ στις ηλεκτρονικές συσκευές εντός καμπίνας και από τη Βρετανία

Η νέα απαγόρευση της βρετανικής, αυτήν την φορά, κυβέρνησης, αφορά απευθείας πτήσεις από έξι χώρες (Τουρκία, Λίβανο, Ιορδανία, Αίγυπτο, Τυνησία και Σαουδική Αραβία). Το νέο μέτρο πλήττει πολλές αεροπορικές εταιρείες, όπως την Turkish Airlines, καθώς πλήθος δρομολογίων περνούν από τον κόβο της Κωνσταντινούπολης.

Οι επιβάτες που θα ταξιδεύουν από Τουρκία, Λίβανο, Ιορδανία, Αίγυπτο, Τυνησία και Σαουδική Αραβία, δε θα επιτρέπεται πλέον να μεταφέρουν φορητούς υπολογιστές και τάμπλετ, μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους. Τα κινητά τηλέφωνα θα εξακολουθήσουν να επιτρέπονται, μέσα στην καμπίνα, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης ενώ από την απαγόρευση αναμένεται, τελικώς, να εξαιρεθούν οι πιλότοι των αεροσκαφών. O περιορισμός αφορά σε συσκευές που έχουν μεγαλύτερες διαστάσεις από 16×9,3×1,5 εκατοστά.

Η νέα απαγόρευση ακολουθεί αυτήν των ΗΠΑ, για πτήσεις που προέρχονται από Κάιρο, Άμπου Ντάμπι, Ντουμπάι, Κουβέιτ, Ιορδανία, Μαρόκο, Σαουδική Αραβία, Ντόχα και Κωνσταντινούπολη.

Οι αεροπορικές εταιρείες που επηρεάζονται είναι 6 βρετανικές: British Airways, EasyJet, Jet2.com, Monarch, Thomas Cook και Thomson και 8 διεθνείς: Turkish Airlines, Pegasus Airways, Atlas-Global Airlines, Middle East Airlines,Egyptair, Royal Jordanian, Tunis Air και Saudia.

Ο Βρετανός γενικός γραμματέας μεταφορών Chris Grayling δήλωσε: “Κατανοούμε την ταλαιπωρία που μπορεί να προκαλέσουν αυτά τα μέτρα και εργαζόμαστε μαζί με την αεροπορική βιομηχανία ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπό τους”.

Ο σύμβουλος αερομεταφορών John Strickland ανέγερε ότι “η απαγόρευση θα προκαλέσει ‘πονοκέφαλο’ στις αεροπορικές εταιρείες και τους πελάτες τους”, αλλά οι αερομεταφορείς “δεν έχουν άλλη επιλογή από το να δώσουν προτεραιότητα στην ασφάλεια”.

Η απαγόρευση φαίνεται να επηρεάσει περισσότερο  όσους επιβάτες έκλεισαν φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, μόνο με χειραποσκευή, και τώρα θα αναγκαστούν να πληρώσουν για αποσκευή. Ο αντίκτυπος για τις αεροπορικές εταιρείες θα είναι μεγάλος. Υπολογίζεται ότι περίπου 1.000 Βρετανοί επιβάτες χρησιμοποιούν καθημερινά την Turkish Airlines για προορισμούς μεγάλων αποστάσεων και τα δρομολόγιά τους θα επηρεαστούν, καθώς τα αεροπλάνα τους περνούν από τον κόμβο της Κωνσταντινούπολης.

Όσον αφορά στην αντίστοιχη απαγόρευση από πλευράς των ΗΠΑ, τα διεθνή αεροδρόμια που επηρεάζονται είναι:

  • Mohammed V International, Casablanca, Μαρόκο
  • Ataturk Airport, Istanbul, Τουρκία
  • Cairo International Airport, Αίγυπτος
  • Queen Alia International, Amman, Ιορδανία
  • King Abdulaziz International, Jeddah, Σαουδική Αραβία
  • King Khalid International, Riyadh, Σαουδική Αραβία
  • Kuwait International Airport, Κουβέιτ
  • Hamad International, Doha, Κατάρ
  • Abu Dhabi International, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
  • Dubai International, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024