Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΟι πιο ασφαλείς προορισμοί για επαγγελματικό ταξίδι
Έρευνα

Οι πιο ασφαλείς προορισμοί για επαγγελματικό ταξίδι

Η Ουάσινγκτον, το Λος Άντζελες, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη και το Μόναχο είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στους οποίους οι ταξιδιώτες αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια. Η τρομοκρατία η σημαντικότερη ανησυχία, πολύ υψηλότερα από το την εγκληματικότητα, τις επιδημίες ή τις φυσικές καταστροφές.

Οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους θεωρούν την τρομοκρατία ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο που μπορούν να αντιμετωπίσουν στο δρόμο τους, σύμφωνα με νέα έρευνα από το GBTA Foundation, το βραχίονα του Global Business Travel Association στον τομέα της έρευνας και της εκπαίδευσης. Σχεδόν οι μισοί (45%) θεωρούν την τρομοκρατία ως τη σημαντικότερη ανησυχία τους όταν ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, πολύ υψηλότερα από το ποσοστό που κατέχει το έγκλημα του δρόμου (15%), οι αρρώστιες, οι επιδημίες και η υγιεινή (13%), η κλοπή και η εγκληματικότητα (12%), η απαγωγές (8%) ή οι φυσικές καταστροφές (6%).

Ένα σημαντικό ποσοστό των ερωτηθέντων είναι επιφυλακτικοί με τα επαγγελματικά ταξίδια στον αναδυόμενες αγορές, καθώς επτά στους δέκα αναδυόμενους προορισμούς της αγοράς κατατάσσεται ως ‘μη ασφαλής” ή “μη ασφαλής σε όλους τους τομείς” από τουλάχιστον το 1/4 των ερωτηθέντων που έχουν βάση στις ΗΠΑ. Οι ταξιδιώτες για επαγγελματικούς λόγους γενικά ισχυρίζονται ότι οι ανεπτυγμένες πόλεις στη Βόρεια Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη είναι ασφαλείς για τα επαγγελματικά τους ταξίδια, καθώς περισσότεροι από οκτώ στους δέκα επιχειρηματίες ταξιδιώτες των ΗΠΑ θεωρούν όλες τις “ώριμες” αγορές που έχουν δοκιμάσει τουλάχιστον “κάπως ασφαλείς”. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, το ποσοστό αυτών που βαθμολογούν τους ίδιους προορισμούς ως “κάπως ασφαλείς” – και όχι “ασφαλείς” ή “πολύ ασφαλείς” είναι σχετικά υψηλό, ξεπερνώντας το 20% για κάθε προορισμό. Αυτό θα μπορούσε να αντανακλά την αρκετά διαδεδομένη κοινή γνώμη που επικρατεί στο σημερινό κόσμο, οτι κάθε προορισμός μπορεί να θεωρηθεί υψηλού κινδύνου.

Οι ερωτηθέντες της έρευνας κλήθηκαν να εκτιμήσουν την ασφάλεια που υπάρχει σε 16 συγκεκριμένους προορισμούς για επαγγελματικό ταξίδι, από εγχώριους μέχρι διεθνείς και ανεπτυγμένους έως αναπτυσσόμενους.

Οι ταξιδιώτες για επαγγελματικούς λόγους όχι μόνο αντιμετωπίζουν την τρομοκρατία ως απειλή για την ασφάλεια στο ταξίδι τους, αλλά και συμφωνούν πως έχει αντίκτυπο στην τουριστική βιομηχανία των επιχειρήσεων γενικότερα και μπορεί να αλλάξει τη συχνότητα ή τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι ταξιδεύουν. Κατά την αξιολόγηση των εν λόγω επιπτώσεων σε μια κλίμακα 10 σημείων, όσοι ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους σημείωσαν την τρομοκρατία με μια μέση βαθμολογία 7,6, με το 60% αυτών να το βαθμολογούν με 8 ή παραπάνω. Αυτό σημαίνει ότι η τρομοκρατία τους φοβίζει ακόμα περισσότερο και από κρούσματα νόσων, περικοπές εταιρικών προϋπολογισμών ή ακόμα και από τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομίας.

Ενώ το 1/3 (37%) αυτών που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους αισθάνονται ασφαλείς όταν ταξιδεύουν ανεξαρτήτως προορισμού, περισσότεροι από τους μισούς (52%) αισθάνονται πιο ασφαλείς όταν ταξιδεύουν στην εγχώρια αγορά σε σχέση με τη διεθνή. Οι “Baby Boomers” είναι πιο πιθανό να αισθάνονται ασφαλείς όταν ταξιδεύουν τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς.

Τον περασμένο χρόνο, το 30% των ταξιδιωτών για επαγγελματικούς λόγους ταξίδεψαν σε έναν προορισμό που οι ίδιοι ή η εταιρεία τους θεωρούσαν ότι είναι υψηλού κινδύνου. Οι “Millennials” (37%) είναι πιο πιθανό να έχουν ταξιδέψει σε ένα τέτοιο προορισμό, σε σύγκριση με τους ταξιδιώτες της γενιάς “Gen-X” (27%) ή τους “Baby Boomers” (25%).

όσον αφορά στη στάση που έχουν σχετικά με τα ταξίδια υψηλών κινδύνων, περισσότεροι από τους μισούς (57%) αισθάνονται ότι στις μέρες μας οποιοσδήποτε προορισμός μπορεί να κρύβει υψηλούς κινδύνους. Οι “Baby Boomers” είναι οι λιγότερο πιθανό να έχουν αυτήν την άποψη. Επίσης, σχεδόν οι μισοί (48%) συμφωνούν ότι θα απέφευγαν να ταξιδέψουν σε προορισμούς υψηλού κινδύνου, ακόμη και αν αυτό θα είχε επίπτωση στις καριέρες τους, σε αντίθεση με ένα 31% που διαφωνεί. Οι νεότεροι ταξιδιώτες είναι πιο πιθανό να ανησυχούν σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει στις καριέρες τους, αν δεν ταξιδέψουν σε προορισμούς υψηλού κινδύνου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024