Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςMEDCYCLETOUR: Μεσογειακές ποδηλατικές διαδρομές για βιώσιμο παραθαλάσσιο τουρισμό
Περιφέρεια

MEDCYCLETOUR: Μεσογειακές ποδηλατικές διαδρομές για βιώσιμο παραθαλάσσιο τουρισμό

Όσον αφορά στην ανάπτυξη του ευρωπαϊκού δικτύου στη Δυτ. Ελλάδα, η διαδρομή θα ξεκινά από την Ηγουμενίτσα και θα καταλήγει Αθήνα μέσω της Πάτρας. Το έργο έχει διάρκεια 36 μήνες αρχίζοντας άμεσα και ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι 252.400 ευρώ.

Η Δυτική Ελλάδα διαθέτει ένα πλούσιο περιβαλλοντικό και πολιτιστικό τρόπο, το οποίο μπορεί κανείς να εξερευνήσει με τον πιο ευχάριστο και οικολογικό τρόπο, το ποδήλατο.

Στο πλαίσιο του διακρατικού Προγράμματος Interreg Med 2014-2020, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει ως ένας από τους 11 εταίρους, στο ευρωπαϊκό Έργο “MEDCYCLETOUR: Μεσογειακές Ποδηλατικές Διαδρομές για βιώσιμο παραθαλάσσιο τουρισμό”.

Στόχος είναι η βιώσιμη ενίσχυση αναπτυξιακών πολιτικών για αποδοτικότερη αξιοποίηση των φυσικών πόρων και της πολιτισμικής κληρονομίας στις παράκτιες και παραθαλάσσιες περιοχές ενός βιώσιμου και αρμόδιου παράκτιου και παραθαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή της Μεσογείου.

Τα αποτελέσματα που αναμένεται να έχει το έργο είναι:

  • Βελτίωση πολιτικών στον τομέα του ποδηλατικού τουρισμού.
  • Διερεύνηση – Αξιολόγηση των συνθηκών της Μεσογειακής ποδηλατικής διαδρομής σε περιοχή του κάθε εταίρου.
  • Σχέδια δράσης για την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού στην περιοχή της Μεσογείου.
  • Ολοκλήρωση της σήμανσης και της εγκατάστασης πληροφοριακών πάνελ της Μεσογειακής ποδηλατικής διαδρομής “Eurovelo 8”, σύμφωνα με τα εθνικά και ευρωπαϊκά πρότυπα.
  • Σχεδιασμός – Συντονισμός, υλοποίηση και αξιολόγηση πιλοτικών δράσεων κατά μήκος της Μεσογειακής διαδρομής που σχετίζονται με συνδυαστικές μετακινήσεις με χρήση δημόσιων μεταφορών και ποδηλάτου, με σήμανση διαδρομών και με ανάπτυξη υπηρεσιών για τους χρήστες ποδηλάτου.
  • Προώθηση και ανάδειξη των δράσεων μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και συνδέσμου, έντυπου υλικού (φυλλάδια, κ.λπ.) και εφαρμογών τηλεπικοινωνιών (smart phone applications).

Η πρώτη συνάντηση όλων των εταίρων για το έργο θα γίνει στην Ισπανία στις 20-21 Απριλίου.

Εταίροι του Προγράμματος είναι: Περιφερειακή Κυβέρνηση Ανδαλουσίας ως επικεφαλής, Ομοσπονδία Ευρωπαίων Ποδηλατιστών, Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, Τμήμα Συμβουλίου Άλπεων, Περιφέρεια Friuli Venezia Giulia, Αναπτυξιακό Κέντρο Koper, Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού, Γενική Διεύθυνση Τουρισμού της Κυβέρνησης της Καταλονίας, Συνεργατικός Σχηματισμός για Οικο-κοινωνική Καινοτομία και Ανάπτυξη, Κοινοπραξία Επαρχίας Μάντοβα.

Διαδρομή EuroVelo 8 – Mediterranean Route
Το έργο EuroVelo 8 – Mediterranean Route – Ευρωπαϊκές Ποδηλατικές Διαδρομές στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών (ECF) για την ανάπτυξη ενός δικτύου υψηλής ποιότητας ποδηλατικών διαδρομών που συνδέει όλη την Ευρώπη.

Οι διαδρομές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τουρίστες, καθώς και από τον τοπικό πληθυσμό κάνοντας τις καθημερινές μετακινήσεις του με ποδήλατο.

Όσον αφορά στην ανάπτυξη του ευρωπαϊκού δικτύου στην περιοχή η διαδρομή θα ξεκινά από την Ηγουμενίτσα και θα καταλήγει Αθήνα μέσω της Πάτρας. Το έργο έχει διάρκεια 36 μήνες, αρχίζοντας άμεσα και ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι 252.400 ευρώ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024