Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΤΚΕ: 'Ο ΣΕΤΕ λειτουργεί ως ένα κλειστό lobby'
Τουριστικά καταλύματα

ΣΕΤΚΕ: 'Ο ΣΕΤΕ λειτουργεί ως ένα κλειστό lobby'

Η Συνομοσπονδία ζητά την τροποποίηση του καταστατικού του ΣΕΤΕ με ανακατανομή των εδρών, ανάλογα με τη δυναμικότητα των μελών του κάθε φορέα.

“Ως ένα κλειστό lobby συνεχίζει να λειτουργεί ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, παρά το γεγονός ότι με τον ν. 4144/2013 έχει οριστεί ως κοινωνικός εταίρος σε θέματα τουρισμού απέναντι στην Πολιτεία. Και αυτό αποδείχθηκε, για ακόμα μια φορά, με τη στάση που επιδεικνύει στο αίτημα της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος για τροποποίηση του καταστατικού του Συνδέσμου. Ένα πάγιο αίτημα των μικρών τουριστικών καταλυμάτων, το οποίο έθεσε ως θέμα η ΣΕΤΚΕ στο πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΤΕ”. Αυτά υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ).

Και συνεχίζοντας, η ΣΕΤΚΕ τονίζει: “Η Συνομοσπονδία ζητά τη δίκαιη τροποποίηση του καταστατικού με ανακατανομή των εδρών, ανάλογα με τη δυναμικότητα των μελών του κάθε φορέα. Με τον τρόπο αυτό, επιδιώκει την αποτελεσματική εκπροσώπηση του κλάδου την ουσιαστική συμμετοχή του στις συζητήσεις του ΣΕΤΕ ως κοινωνικού εταίρου σε θέματα τουρισμού με την Πολιτεία.

Μοναδική, λοιπόν, επιδίωξή της είναι το αυτονόητο: η ουσιώδης εκπροσώπηση των μικρών τουριστικών καταλυμάτων. Ενός κλάδου, ο οποίος εκπροσωπεί 30.000 επιχειρήσεις – μέλη, που αντιπροσωπεύουν το 50% της τουριστικής κίνησης στον κλάδο της φιλοξενίας και ο οποίος υπό την “ομπρέλα” του ΣΕΤΕ ως κοινωνικού εταίρου σε θέματα τουρισμού, κάθε άλλο παρά τη θέση που του πρέπει έχει στη λήψη αποφάσεων.

Η ΣΕΤΚΕ, αφενός δεν καλείται να καταθέσει τις προτάσεις της σε καίρια ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό και απασχολούν τα μη κύρια τουριστικά καταλύματα, αφετέρου ο ΣΕΤΕ, σε κάποιες περιπτώσεις όπως η βραχυπρόθεσμη μίσθωση ακινήτων, στηρίζει την παραοικονομία και λειτουργεί ενάντια στα συμφέροντα των επιχειρηματιών – μελών της.

Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος θεωρεί προτεραιότητα την τροποποίηση του καταστατικού του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, προκειμένου να διασφαλίζονται τα συμφέροντα του συνόλου των κλάδων που ανήκουν σε αυτόν, κάτι που μέχρι σήμερα δεν συμβαίνει. Σε περίπτωση, μάλιστα, που ο ΣΕΤΕ συνεχίσει να ‘σφυρίζει’ αδιάφορα, καλεί την Πολιτεία να επανεξετάσει το θέμα του κοινωνικού εταίρου σε θέματα τουρισμού”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024