Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤέσσερις νεκροί και πολλοί τραυματίες σε τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο
Τρομοκρατία

Τέσσερις νεκροί και πολλοί τραυματίες σε τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο

Τουλάχιστον 20 άτομα τραυματίστηκαν σε χθεσινή επίθεση στο Λονδίνο όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς και κατόπιν ο δράστης μαχαίρωσε έναν αστυνομικό κοντά στο Βρετανικό Κοινοβούλιο προτού πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

Το σενάριο της ισλαμιστικής τρομοκρατίας προκρίνεται από τις βρετανικές αρχές την επομένη μιας επίθεσης που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους μπροστά από το Βρετανικό Κοινοβούλιο στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, περίπου 40 άνθρωποι τραυματίσθηκαν επίσης χθες νωρίς το απόγευμα, όταν ένας γενειοφόρος και μαυροντυμένος άνδρας έριξε το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω στο πλήθος που βρισκόταν στη γέφυρα του Westminster, πριν μαχαιρώσει μέχρι θανάτου έναν αστυνομικό στην προσπάθειά του να διεισδύσει μέσα στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τον διοικητή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Mark Rowley ο δράστης αρχικά χτύπησε με το αυτοκίνητό του πάνω στη γέφυρα πολλούς πεζούς, ανάμεσα στους οποίους ήταν και τρεις αστυνομικοί. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν εκεί τη ζωή τος και περισσότεροι από δέκα δέχθηκαν επιτόπου τις πρώτες βοήθειες. Μια γυναίκα που πήδησε στον Τάμεση για να ξεφύγει από το όχημα διασώθηκε σοβαρά τραυματισμένη. Αφού έριξε το γκρίζο όχημα SUV που οδηγούσε πάνω στα κάγκελα του μεγάρου του Ουεστμίνστερ, λίγο αφού βγήκε από τη γέφυρα, ο δράστης όρμησε προς μια κοντινή είσοδο του κοινοβουλίου, πριν μαχαιρώσει έναν αστυνομικό. Η αστυνομία τον πυροβόλησε ενώ εκείνος επιχειρούσε να επιτεθεί σ’ έναν δεύτερο αστυνομικό.

Δύο από τους τραυματίες είναι Έλληνες αλλά δε νοσηλεύεται κανείς τους. Από το σύνολο των τραυματιών, επτά είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

“Δε θα κάνω σχόλιο για την ταυτότητα του δράστη (…), αλλά προκρίνουμε το σενάριο της ισλαμιστικής τρομοκρατίας”, δήλωσε ο ίδιος.

Ανάμεσα στους τραυματίες περιλαμβάνονται τρεις Γάλλοι μαθητές Λυκείου που βρίσκονταν σε σχολικό ταξίδι και η κατάσταση δύο εκ των οποίων θεωρείται σοβαρή. Δύο Ρουμάνοι υπήκοοι έχουν τραυματισθεί επίσης, ανακοίνωσε το Βουκουρέστι, καθώς και πέντε Νοτιοκορεάτες τουρίστες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, και ένας Πορτογάλος, σύμφωνα με την πορτογαλική κυβέρνηση.

Η πρωθυπουργός Theresa May κατήγγειλε χθες το βράδυ την επίθεση, σε δηλώσεις που έκανε από την πρωθυπουργική κατοικία της Downing Street. Η May δήλωσε ακόμη ότι το επίπεδο του συναγερμού για απειλή τρομοκρατικής επίθεσης παραμένει σταθερά στο “σοβαρή”, το τέταρτο σε μια κλίμακα με πέντε επίπεδα, όπως ισχύει από τον Αύγουστο 2014.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024