Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήTourism Awards: Οι πρωταθλητές του ελληνικού τουρισμού για το 2017
Διακρίσεις

Tourism Awards: Οι πρωταθλητές του ελληνικού τουρισμού για το 2017

Ιδιαίτερα αυξημένες υπήρξαν φέτος οι υποψηφιότητες εκ μέρους ηχηρών ξενοδοχειακών new openings και επιχειρήσεων του θαλάσσιου τουρισμού, του luxury travel και του digital tourism.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, περισσότερα από 700 στελέχη και προσωπικότητες του κλάδου  τίμησαν με την παρουσία τους τα βραβεία-θεσμό του ελληνικού τουρισμού, η τελετή απονομής των οποίων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Μαρτίου στο Athenaum InterContinental.

Με παρουσιαστές την Τζένη Μελιτά και τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, τα Tourism Awards επιβράβευσαν βέλτιστες πρακτικές επιχειρήσεων και πρωτοβουλίες οι οποίες προάγουν την καινοτομία και την ποιότητα στον ελληνικό τουρισμό. Ιδιαίτερα αυξημένες υπήρξαν φέτος οι υποψηφιότητες εκ μέρους ηχηρών ξενοδοχειακών new openings και επιχειρήσεων του θαλάσσιου τουρισμού, του luxury travel και του digital tourism. Τα Tourism Awards 2017 διοργάνωσε το Hotel & Restaurant της Boussias Communications, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.  

Η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά απηύθυνε χαιρετισμό επισημαίνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο του τουρισμού στην εθνική μας προσπάθεια για ανάπτυξη. Σχολιάζοντας τη συνολική πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2016, υπογράμμισε τη σημασία των δράσεων επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, της επένδυσης σε θεματικές μορφές τουρισμού, του ανοίγματος νέων ξένων αγορών, της προώθησης νέων ελληνικών προορισμών και της προσέγγισης τουριστικών επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Η υπουργός Τουρισμού αναγνώρισε τη σημασία των Tourism Awards ως διοργάνωσης που αναδεικνύει παραδείγματα υψηλής ποιότητας στον ελληνικό τουρισμό καθώς και όλων των επιχειρήσεων και φορέων που διακρίθηκαν για τις πρωτοβουλίες τους. Η υπουργός συνεχάρη τους βραβευθέντες και αναγνώρισε τη συνεισφορά τους στη συνολική επιτυχία του ελληνικού τουρισμού.

Στις εξαιρετικές προβλέψεις για την πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2017 αναφέρθηκε και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, εκτιμώντας ότι ο αριθμός των αφίξεων θα ξεπεράσει φέτος τα 30 εκατομμύρια επισκεπτών.  Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ σχολίασε χαρακτηριστικά ότι αν υπήρχε G20 Τουρισμού, η Ελλάδα θα ήταν σίγουρα μέλος της και υπογράμμισε τη συνεισφορά των βραβευθέντων στη δημιουργία τουριστικού προϊόντος υψηλής ποιότητας.

Με σύνθημα “an experience worth sharing”, οι παρουσιαστές έδωσαν χρώμα και ρυθμό σε μια βραδιά–γιορτή που ξεκίνησε με cocktails στα μπαρ της Diageo και συνεχίστηκε με ένα μενού τριών πιάτων με γεύσεις απ’ όλη την Ελλάδα. Οι παρουσιαστές προσκάλεσαν το κοινό σε ένα παιχνίδι επικοινωνίας μέσα από τα social media, ενώ περισσότεροι από 7.000 θεατές παρακολούθησαν την τελετή μέσω live streaming. Η βραδιά ολοκληρώθηκε στο φουαγιέ, όπου οι βραβευθέντες έκαναν τις δηλώσεις τους στις κάμερες τηλεοπτικών συνεργείων και φωτογραφήθηκαν με τα βραβεία τους.

Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στον κ. Γιάννη Μπεχράκη, τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την έκθεση “People on the Move”, στην κα Αγλαΐα Κατσιγιάννη, για τη δημιουργία χάρτη προσβασιμότητας της Δράμας, στη Maud Vidal Naquet, για τη διεθνή προβολή της Ελλάδας μέσω των άρθρων της, στον κ. Αθανάσιο Σκούρα για τη διεθνή προβολή της ελληνικής γαστρονομίας, στον κ. Νίκο Σκουλά για τη συνολική του συνεισφορά στον ελληνικό τουρισμό και στη δράση Tinos Food Paths για την ανάδειξη της γαστρονομίας της Τήνου.

Στο διαγωνιστικό κομμάτι, όλες οι υποψηφιότητες αξιολογήθηκαν από 25μελή ανεξάρτητη κριτική επιτροπή με πρόεδρο τη κα Μάγια Τσόκλη. Ανάμεσά τους, πανεπιστημιακοί, subject-matter experts και επιφανείς προσωπικότητες με άποψη και εμπειρία στον τομέα της φιλοξενίας όπως οι κ.κ.: Γιάννης Τσεκλένης, Λευτέρης Λαζάρου, Κώστας Βογιατζής, δρ. Μαριάννα Σιγάλα, Γιώργος Πίττας και Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

Δείτε εδώ όλους τους νικητές.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024