Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσεις6ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market
Γαστρονομικός τουρισμός

6ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Το Παγκρήτιο Φόρουμ διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και τη συνεργασία του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, των Ξενοδόχων Κρήτης, του ΓΕΩΤΕΕ – Παράρτημα Κρήτης και άλλων φορέων.

Νέα ώθηση στην ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στην Κρήτη αναμένεται να δώσει και φέτος το “Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market“, που διοργανώνουν για 6η χρονιά τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης.
Παραγωγοί και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων θα συναντηθούν με ιδιοκτήτες και διευθυντές ξενοδοχείων, αλλά και εκπροσώπους δικτύων διανομής την 1η Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) στις Γούρνες Ηρακλείου, προκειμένου να συνεργαστούν για την προώθηση κρητικών αγροτικών προϊόντων στα Κρητικά ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής.

Ο επιτυχημένος θεσμός έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση σε όλη την Κρήτη και μάλιστα τον περασμένο Νοέμβριο βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, όπου το Επιμελητήριο Ηρακλείου εκπροσώπησε την Ελλάδα και αποσπώντας το βραβείο στην κατηγορία “Special Μentions and Grand Jury Prize” στο πλαίσιο των “Ευρωπαϊκών Βραβείων Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2016“.

Το Παγκρήτιο Φόρουμ διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και τη συνεργασία του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, των ξενοδόχων Κρήτης, του ΓΕΩΤΕΕ – Παράρτημα Κρήτης και άλλων φορέων.
Σε σχετική συνέντευξη τύπου, οι διοργανωτές τονίσθηκε ότι ο τουρισμός της Κρήτης μπορεί να αναβαθμιστεί αξιοποιώντας το γαστρονομικό της πλούτο, καθώς η χρήση κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία θα δώσει τη δυνατότητα στους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τη διάσημη κρητική διατροφή.
Ο κ. Μανώλης Αλιφιεράκης πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου τόνισε ότι η αποτελεσματικότητα του Φόρουμ οφείλεται στη συστράτευση των εμπλεκόμενων φορέων και κάλεσε ξενοδόχους παραγωγούς να δηλώσουν συμμετοχή για να επωφεληθούν από τη συνεργασία.
Ο κ. Μανώλης Χνάρης, αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα κάλεσε τους ξενοδόχους να στηρίξουν την προσπάθεια δίνοντας αξία στα κρητικά προϊόντα και ο κ. Αλέξανδρος Στεφανάκης, πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ – Παράρτημα Κρήτης ανέφερε ότι είναι μια γιορτή που αναδεικνύει την ταυτότητα και τη διαφορετικότητα της Κρήτης.

Ο ξενοδόχoς κ. Γιώργος Λογιάδης μίλησε για μια παραδειγματική πρωτοβουλία που δίνει την ευκαιρία στους ξένους να γνωρίσουν τη διατροφική ιστορία του νησιού και ο κ. Κώστας Κυπριωτάκης εκπρόσωπος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων ανέφερε ότι είναι αυξανόμενη η ζήτηση κρητικών προϊόντων από τους ξένους επισκέπτες.

Ο κ. Μανώλης Φραγκάκης, Α΄αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και πρόεδρος του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου ανέφερε ότι η χρήση τυποποιημένου ελαιόλαδου στα ξενοδοχεία θα βοηθήσει στην αύξηση της απασχόλησης στον αγροτικό τομέα και θα στηρίξει τον γαστρονομικό τουρισμό.
Ο κ. Θωμάς Φορτετσανάκης Β΄αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου επισήμανε ότι η δύναμη της Κρήτης βρίσκεται στην αξιοποίηση του παραγωγικού της πλούτο και στη συνεργασία για την καλύτερη προβολή του, ενώ ο κ. Θεόδωρος Καλαθάκης, ιδιοκτήτης της Σχολής Kappa Studies αναφέρθηκε στις παράλληλες δράσεις του φόρουμ που θα δώσουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γευθούν τα κρητικά προϊόντα μαγειρεμένα από διακεκριμένους σεφ.
Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 165 παραγωγοί και μεταποιητές, 70  όμιλοι ξενοδοχείων και 15 δίκτυα διανομής, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν συμμετάσχει και στις προηγούμενες διοργανώσεις εξασφαλίζοντας επικερδείς συμφωνίες. Το Φόρουμ περιλαμβάνει κατ’ιδίαν συναντήσεις, έκθεση και γευσιγνωσία κρητικών προϊόντων και, για πρώτη φορά φέτος, διαγωνισμό μαγειρικής με προϊόντα που προσφέρουν στους σεφ οι συνεργαζόμενοι παραγωγοί και μεταποιητές.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024