Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΗμέρα Καριέρας του ΙΕΚ Θεσσαλονίκης
Τουριστική εκπαίδευση

Ημέρα Καριέρας του ΙΕΚ Θεσσαλονίκης

Τα στελέχη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις μονάδες που εκπροσωπούσαν και στη συνέχεια να έλθουν σε προσωπική επαφή με τους καταρτιζόμενους για να συζητήσουν για θέματα πρακτικής άσκησης αλλά και ενδεχόμενης μελλοντικής επαγγελματικής συνεργασίας με απόφοιτους του Εκπαιδευτηρίου.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Περαία 20 Μαρτίου η “Ημέρα Καριέρας” του ΙΕΚ Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Τουρισμού, στην Περαία.
Στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου “Μ. Αλέξανδρος” παρευρέθησαν καταρτιζόμενοι, απόφοιτοι, εκπαιδευτικοί της Σχολής και πάνω από εξήντα και πλέον εκπρόσωποι τουριστικών μονάδων από την Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Πιερία, Θάσο, Κομοτηνή, Καστοριά, Λαμία, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Καλαμάτα και Κρήτη.

Τα στελέχη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις μονάδες που εκπροσωπούσαν και στη συνέχεια να έλθουν σε προσωπική επαφή με τους καταρτιζόμενους για να συζητήσουν για θέματα πρακτικής άσκησης αλλά και ενδεχόμενης μελλοντικής επαγγελματικής συνεργασίας με απόφοιτους του Εκπαιδευτηρίου. Παράλληλα με την “Ημέρα Καριέρας” έγινε και η βράβευση των καταρτιζόμενων που διαγωνίσθηκαν σε διεθνή διαγωνισμό μαγειρικής.

Το ΙΕΚ Θεσσαλονίκης συμμετείχε στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής ΝΑ Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 26ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών DETROP από 3 έως 6 Μαρτίου στο Περίπτερο 3 των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ, και διοργάνωσε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος, με την υποστήριξη της World Association of Chefs Societies (WACS, Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων).

Οι συμμετέχοντες του εκπαιδευτηρίου απέσπασαν συνολικά 15 διακρίσεις Αναλυτικά: ένα χρυσό μετάλλιο, τρία ασημένια μετάλλια, 8 χάλκινα μετάλλια (καλύτερη Σχολή της χρονιάς) και τρεις επαίνους.

Η ημερίδα έκλεισε σε συγκινητικό κλίμα με την βράβευση του ξενοδόχου Γρηγόρη Τσάμη από την Καστοριά, για την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά του στον Ελληνικό Τουρισμό και την μακροχρόνια συνεργασία με τις Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Ακολούθησε παράθεση γεύματος buffet με εδέσματα που παρασκεύασαν οι καταρτιζόμενοι της Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης και επιμελήθηκαν του service οι καταρτιζόμενοι Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Ειδικός Φιλοξενίας.
Η Διεύθυνση του ΙΕΚ Θεσσαλονίκης ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν (καταρτιζόμενους, απόφοιτους, εκπαιδευτικούς, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, ξενοδόχους, διευθυντές, προϊσταμένους, εκπροσώπους επιχειρήσεων) στην ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ και συνέβαλλαν στην επιτυχία αυτής.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Δήμου Θερμαϊκού κ. Γεώργιος Φεστερίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Μακεδονίας-Θράκης κ. Νικόλαος Μανταμόπουλος.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024