Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησης'Navarino Challenge 2017': Επιτυχημένη συνταγή
Αθλητικός τουρισμός

'Navarino Challenge 2017': Επιτυχημένη συνταγή

Για 5η συνεχόμενη χρονιά η Μεσσηνία θα έχει την τιμητική τη, στις 13-15 Οκτωβρίου 2017.

Η Μεσσηνία φοράει τα «γιορτινά» της για 5η συνεχόμενη χρονιά, καθώς φιλοξενεί την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση αθλητικού τουρισμού «Navarino Challenge», που αποτελεί θεσμό για την Ελλάδα.
 
Εκατοντάδες επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές αναμένονται να επισκεφθούν και φέτος τη Μεσσηνία και την Costa Navarino, στο διάστημα από 13 έως 15 Οκτωβρίου 2017, με σκοπό να λάβουν μέρος στις πολυάριθμες δραστηριότητες της. Αρκετά αθλήματα και φέτος θα έχουν την τιμητική τους. Μεταξύ άλλων, το τρέξιμο, το TaeKwonDo, το boccia και πολλά ακόμα.
Αγώνες δρόμου στην Βοϊδοκοιλιά, φωτογραφία: Loukas Hapsis-Navarino Challenge

 

Το “Navarino Challenge”, που έχει διακριθεί με Grand Ermis στην κατηγορία Production των Ermis Awards για την καλύτερη παραγωγή αθλητικής διοργάνωσης στην Ελλάδα, μετά την επιτυχημένη του πορεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σημειώνοντας ρεκόρ σε επίπεδο κρατήσεων στο The Westin Resort Costa Navarino κατά το μήνα Σεπτέμβριο μεταφέρεται πλέον τον Οκτώβριο με σκοπό να εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερο τον στόχο της επίτευξης της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου όχι μόνο στα ξενοδοχειακά καταλύματα της περιοχής αλλά και όλης της Μεσσηνίας.
 
Με αφορμή το μεγάλο αθλητικό «ραντεβού» αναγνωρισμένοι αθλητές θα δώσουν βροντερό “παρών” στο “Navarino Challenge”, διδάσκοντας αρχικά ήθος και εν συνεχεία τα «μυστικά» των αθλημάτων τους σε μικρούς και μεγάλους. Ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Καρνάζης και πρεσβευτής της διοργάνωσης όλα αυτά τα χρόνια τόνισε ότι: “Το ‘Navarino Challenge’ είναι πραγματικά μια διοργάνωση παγκόσμιας κλάσης που προσφέρει σε όλους, όχι μόνο στους δρομείς. Πρόκειται για την 5η επετειακή έκδοση μιας διοργάνωσης που αναδεικνύει ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η Ελλάδα. Αποτελεί απίστευτη τιμή για εμένα το γεγονός ότι αποτελώ μέρος αυτής της μακροχρόνιας κληρονομιάς. Έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο τρέχοντας και αγωνιζόμενος σε διάφορους αγώνες και είμαι υπερήφανος πρεσβευτής του 5ου Navarino Challenge που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο!”

Κωνσταντίνος Καρνάζης, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, φωτογραφία: Vladimir Rys-Navarino Challenge
 
Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, κάτοχος πλέον τεσσάρων Παραολυμπιακών μεταλλίων του boccia, με αφορμή τη συμμετοχή του, δήλωσε: “Ο αθλητισμός δημιουργεί ισχυρούς χαρακτήρες, αποτελεί δικαίωμα όλων και προσφέρει διασκέδαση! Είμαι χαρούμενος που το άθλημά μου, το μπότσια αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά και έχουμε την ευκαιρία για 3η χρονιά στο Navarino Challenge να παίξουμε και να διασκεδάσουμε με παιδιά και μεγάλους”.
 
Παράλληλα ο δις αργυρός Ολυμπιονίκης στο TaeKwonDo, Αλέξανδρος Νικολαΐδης συμπλήρωσε: “Είμαι περήφανος που για 5η συνεχή χρονιά αποτελώ μέλος της οικογένειας του ‘Navarino Challenge’. Η διοργάνωση κάθε χρόνο γιγαντώνεται και ο στόχος παραμένει πάντα ίδιος. Να μυήσουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε στον αθλητισμό, στη σωστή διατροφή και την καλή ζωή. Εκπαιδεύουμε τους νέους μέσω του αθλητισμού, χωρίς καμιά είδους διάκριση, διατηρώντας τις αρχές του Ολυμπιακού Πνεύματος και Ιδεώδους, που απαιτεί αλληλοκατανόηση με πνεύμα φιλίας, αδελφοσύνη και Ευ Αγωνίζεσθαι. Η Costa Navarino θα αποτελέσει για ακόμα μια χρονιά το κέντρο ενδιαφέροντος για τους αθλητές και τους ερασιτέχνες που αγαπούν το TaeKwonDo. Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι θα μάθουμε τα μυστικά αυτού του μοναδικού αθλήματος σε έναν από τους πιο μαγευτικούς προορισμούς της Ελλάδας”.

Αγώνες TaeKwonDo, φωτογραφία: Vangelis Patsialos-Navarino Challenge

 

Το “Navarino Challenge” θα πραγματοποιηθεί για ακόμα μία χρονιά με την υποστήριξη της Costa Navarino και του The Westin Resort Costa Navarino και την στήριξη των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας.

Στην φωτογραφία: Αγώνες δρόμου στην Βοϊδοκοιλιά, φωτογραφία: Elias Lefas-Navarino Challenge

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024