Τελευταία νέα
ΑρχικήUncategorizedΜοιραστείτε τα ταξίδια σας μέσα από το Google Maps
Τεχνολογία

Μοιραστείτε τα ταξίδια σας μέσα από το Google Maps

Την επόμενη φορά που κάποιος είναι στον δρόμο ή έχει αργήσει, μπορεί να μοιραστεί την τοποθεσία του σε πραγματικό χρόνο και να δώσει τη δυνατότητα παρακολούθησης της προόδου της διαδρομής του, κατά τη διάρκεια της πλοήγησης στο Google Maps.

“Πού είσαι τώρα“; “Πότε φτάνεις“; Είτε πηγαίνει κανείς σε πάρτι, είτε στο οικογενειακό τραπέζι, είτε τον περιμένουν οι συγγενείς, είτε οι φίλοι, αυτές οι ερωτήσεις αποτελούν κοινό τόπο. Κάποιες φορές, δε, εμφανίζονται πιεστικές. Κάποιες άλλες όχι. Πλέον, η απάντηση, σε όλες τις περιπτώσεις μπορεί να είναι κοινή και συνάμα πρωτοποριακή. Σύντομα οι χρήστες του Google Maps παγκοσμίως θα έχουν την δυνατότητα να απαντήσουν μέσα από την ίδια την εφαρμογή. Είτε σε κινητό Android, είτε iOS, θα έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν το σημείο που βρίσκονται στο χάρτη σε πραγματικό χρόνο και με οποιονδήποτε. Αυτοί με τους οποίους τη μοιράζονται, θα μπορούν να δουν την τοποθεσία τους μέσα από το κινητό τους (Android, iPhone, mobile web) ή ακόμη και από υπολογιστή.
Να πως λειτουργεί σε ένα πραγματικό σενάριο: Όποτε θέλει κανείς να ενημερώσει κάποιον για το πού είναι, απλώς ανοίγει το πλαϊνό μενού ή πατάει την μπλε τελεία που αναπαριστά το σημείο που βρίσκεται στον χάρτη. Πατώντας “Κοινοποίηση τοποθεσίας“, στη συνέχεια επιλέγει με ποιον θέλει να την μοιραστεί και για πόσο χρόνο και είναι έτοιμος.
Μπορεί να μοιραστεί την τοποθεσία του κανείς σε πραγματικό χρόνο με τις Google επαφές του, ή ακόμα και με φίλους ή συγγενείς, στέλνοντας τον σχετικό σύνδεσμο μέσα από τις αγαπημένες του εφαρμογές μηνυμάτων. Όταν τη μοιράζεται ο χρήστης, οι άνθρωποι που αυτός έχει επιλέξει μπορούν να την βλέπουν στον χάρτη τους. Επίσης, πάνω  από την πυξίδα στον χάρτη θα φαίνεται ένα εικονίδιο για όση ώρα μοιράζεται την τοποθεσία που βρίσκεται. Μπορεί κάποια στιγμή να αλλάξει γνώμη και να σταματήσει την κοινοποίηση οποιαδήποτε στιγμή.
Την επόμενη φορά, λοιπόν, που είναι κανείς στον δρόμο ή έχει αργήσει, μπορεί να μοιραστεί την τοποθεσία του σε πραγματικό χρόνο και να δώσει τη δυνατότητα παρακολούθησης της προόδου της διαδρομής του, κατά την διάρκεια της πλοήγησης στο Google Maps. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, μπορεί να πατήσει πάνω στο “Περισσότερα” που βρίσκετε στο κάτω μέρος της οθόνης, και έπειτα την ένδειξη “Κοινοποίηση Διαδρομής“. Όταν μοιράζεται ο χρήστης τη διαδρομή του με άλλους, θα βλέπουν τον εκτιμώμενο χρόνο άφιξής του και θα μπορούν να την παρακολουθούν για όση ώρα κατευθύνεται στον προορισμό του. Η ενημέρωση τελειώνει αυτόματα όταν θα φτάσει στον προορισμό του.

Η κοινοποίηση τοποθεσίας στο Google Maps θα παρουσιαστεί σύντομα παγκοσμίως, και θα έχει ο καθένας τη δυνατότητα να μοιράζεται με φίλους, συγγενείς και συνεργάτες δύο πολύ σημαντικά στοιχεία: πού είναι και πότε θα φτάσει εκεί που πηγαίνει. Είτε έχει μεγαλύτερη αξία η διαδρομή, είτε ο προορισμός, η απάντηση για αυτούς είναι μόνο ένα κλικ μακριά.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024