Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΣε εξέλιξη ο 9ος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για το εξοπλισμό παραλιών στα Δωδεκάνησα
Περιφέρεια

Σε εξέλιξη ο 9ος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για το εξοπλισμό παραλιών στα Δωδεκάνησα

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η αναζήτηση πρωτότυπων σχεδιαστικών προτάσεων για την κατασκευή αναψυκτηρίου, αποδυτηρίου, πύργου ναυαγοσώστη και ντουζιέρας στις παραλίες των νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο 9ος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός  με τίτλο “Σχεδιασμός Προτύπου Αναψυκτηρίου, Αποδυτηρίου,Πύργου Ναυαγοσώστη και Ντουσιέρας”, που αφορά τον εξοπλισμό των παραλιών και θα διεξαχθεί για την Περιφερειακή Ενότητα της Δωδεκανήσου.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η αναζήτηση πρωτότυπων σχεδιαστικών προτάσεων για την κατασκευή αναψυκτηρίου, αποδυτηρίου, πύργου ναυαγοσώστη και ντουζιέρας στις παραλίες των νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου, η ανανέωση της μορφής των οποίων αφενός μεν θα συμβάλει στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των παραλιών, αφετέρου θα αποτελέσει χαρακτηριστικό στοιχείο σηματοδότησης του νησιού.

Γενικές κατευθύνσεις:
Κατά το σχεδιασμό των αναψυκτηρίου, αποδυτηρίου, πύργο ναυαγοσώστη και ντουζιέρας, οι μελετητές θα πρέπει να έχουν υπόψη τους σημαντικά στοιχεία όπως:

1) Ευκολία και Οικονομία κατασκευής. Η δυνατότητα εύκολης συναρμολόγησης και αποσυναρμολόγησης θα θεωρηθεί προσόν.
2) Οικονομία της κατασκευής και ευκολία συντήρησης.
3) Αντοχή στις καιρικές συνθήκες και στη συνεχή χρήση και ειδικότερα στης συνθήκες παραθαλάσσιου περιβάλλοντος.
4) Αποτροπή ή έστω αντοχή σε εκτεταμένους βανδαλισμούς.
5) Υλικά διαθέσιμα στην ελληνική αγορά και ανθεκτικά στης συνθήκες της παραλίας.
6) Η ντουζιέρα θα περιλαμβάνει τουλάχιστον δυο θέσεις λουόμενων.
7) Το αναψυκτήριο θα περιλαμβάνει μέχρι και δυο θέσεις εργασίας, πάγκο σερβιρίσματος, χώρο πλυσίματος και καθαριότητας.
8) Σε κάθε μονάδα αποδυτηρίου θα πρέπει να υπάρχουν δυο διακεκριμένοι χώροι (γυναικών – ανδρών).
9) Εγκατάσταση υδραυλικών συστημάτων υδροδότησης και αποχέτευσης ακάθαρτων νερών και τρόπο ηλεκτροδότησης από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).
10) Η κατασκευή του πύργου δεν θ είναι μόνιμη. Ως ελάχιστο ύψος του πύργου ναυαγοσώστη να θεωρηθούν τα 3 μέτρα και θα φέρει απαραίτητα κλίμακα ανόδου, κάθισμα, ιστό σημαίας και στέγαστρο σκίασης. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην εργονομία σε σχέση με τα ανθρωπομετρικά δεδομένα και τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων του 9ου διαγωνισμού είναι η 12η Μαΐου 2017.

Η προκήρυξη του 9ου αυτού Διαγωνισμού ολοκληρώνει τη σειρά των 9 προκηρύξεων του μεγαλύτερου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Αστικού Εξοπλισμού που έχει προκηρυχθεί ποτέ σε όλη την Ελλάδα, ο οποίος ξεκίνησε να προκηρύσσεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου και το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα το Τμήμα Μελετών ολοκλήρωσαν την Α΄ Φάση της διαδικασίας των υπό εξέλιξη Διαγωνισμών, μέσα στο ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα που ορίζει η αντίστοιχη νομοθεσία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024