Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΕτήσια αύξηση των βρετανικών κρατήσεων 40% για την Ελλάδα ανακοινώνει η Thomas Cook
TOs

Ετήσια αύξηση των βρετανικών κρατήσεων 40% για την Ελλάδα ανακοινώνει η Thomas Cook

Ενώ σε επίπεδο ομίλου, το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Thomas Cook έχει πωληθεί κατά 42% έως σήμερα, καταγράφοντας αύξηση μόλις 1% σε σχέση με πέρυσι, οι κρατήσεις για την Ελλάδα είναι πάνω κατά 40%.

Η Thomas Cook αποκάλυψε σήμερα ότι οι βρετανικές κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2017 είναι στάσιμες, ενώ οι μέσες τιμές πώλησης έχουν ανεβεί.

Οι τιμές των τουριστικών πακέτων τσάρτερ είναι αυξημένες κατά 9%, αλλά οι κρατήσεις είναι ελαφρά μειωμένες σε σχέση με πέρυσι. Η Thomas Cook δήλωσε ότι ο λόγος για την αύξηση των τιμών είναι το αυξημένο ενδιαφέρον για διακοπές πολυτελείας.

“Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ενδιαφέρον μας παραμένει στην πώληση υψηλότερου περιθώριου κέρδους και ποιοτικότερων διακοπών αντί στην επιδίωξη αύξησης του όγκου πωλήσεων”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Peter Fankhauser.

Όσον αφορά στη βρετανική αγορά συνολικά, συμπεριλαμβανομένων όλων των πακέτων διακοπών, οι κρατήσεις δεν έχουν ούτε μειωθεί, αλλά ούτε και αυξηθεί, ενώ οι τιμές πώλησης αυξήθηκαν κατά 3%.

Σε επίπεδο ομίλου, το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Thomas Cook έχει πουληθεί κατά 42% έως σήμερα, καταγράφοντας αύξηση μόλις 1% σε σχέση με πέρυσι, με τις κρατήσεις για την Ελλάδα να είναι πάνω κατά 40%.

Μικρότεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί, όπως η Κύπρος η Βουλγαρία, η Κριατία και η Πορτογαλία καταγράφουν καλές πωλήσεις, ενώ οι πωλήσεις προς Τουρκία και Αίγυπτο φαίνεται ότι ανεβαίνουν κι αυτές, ύστερα από ένα εξαιρετικά δύσκολο 2016 και αρχικές επιφυλάξεις από πλευράς των τουριστών για το καλοκαίρι του 2017.

“Ύστερα από μια έντονη ανάπτυξη τον περασμένο χρόνο, οι κρατήσεις για τα ισπανικά νησιά εξισορροπήθηκαν εν μέσω μια πολύ ανταγωνιστικής αγοράς. Ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα έντονος στις αερομεταφορές, πιέζοντας κατά πολύ τις τιμές προς τα κάτω” δήλωσε ο Fankhauser.

Το χειμερινό πρόγραμμα 2016-17 της Thomas Cook έχει πωληθεί κατά 90%, με τις πωλήσεις αυξημένες κατά 1% σε ετήσια βάση σε σχέση με πέρυσι, αλλά και τις μέσες τιμές πώλησης μειωμένες κατά 1%. Στο Ηνωμένο Βασίλιο το πρόγραμμα έχει πωληθεί κατά 88%, με αύξηση 6% των κρατήσεων και μείωση των τιμών επίσης κατά 1%.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024