Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού

Σύσκεψη συντονιστικής πλατφόρμας για θέματα ασφάλειας των τουριστών στην Κύπρο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 28 Μάρτιος 2017, 14:27

Στα πλαίσια εργαστηρίου λειτούργησαν έξι θεματικές ομάδες, οι οποίες αξιολόγησαν την υφιστάμενη κατάσταση και επεξεργάστηκαν συγκεκριμένες εισηγήσεις για ενίσχυση της ασφάλειας των τουριστών στην Κύπρο. Αποφασίστηκε η διοργάνωση συνάντησης με τις πρεσβείες χωρών, από τις οποίες η Κύπρος προσελκύει τουριστικό ρεύμα για ενημέρωσή τους για τις δράσεις που προωθούνται από την πλατφόρμα.


Στις 28 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία το καθιερωμένο εργαστήριο για την ασφάλεια των τουριστών, στα πλαίσια της πλατφόρμας για την ασφάλεια των τουριστών που συστάθηκε με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ το 2015.

Το εργαστήριο συντόνισε η κα Ξένια Ι. Λοϊζίδου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ. Σε αυτό συμμετείχαν ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, με ευρεία αντιπροσωπία της Αστυνομικής δύναμης από όλες τις επαρχίες, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Εσωτερικών, η Ναυαγοσωστική Ομοσπονδία, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Reaction, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Bartenders, ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων και άλλοι φορείς.

Το εργαστήριo  χαιρέτισε η διευθύντρια του Τμήματος Διασφάλισης Ποιότητας του ΚΟΤ κα Αννίτα Δημητριάδου.

Η κα Λοϊζίδου επεσήμανε την πολύ καλή εικόνα της Κύπρου στα θέματα της  ασφάλειας των τουριστών και επιβεβαίωσε τη δέσμευση του Οργανισμού να συμβάλει ουσιαστικά στην αποτελεσματική εργασία της συντονιστικής πλατφόρμας. Έκανε ειδική αναφορά στην εκστρατεία προώθησης και προβολής στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης που έγινε με πρωτοβουλία της Ύπατης Αρμοστείας της Βρετανίας στην Κύπρο και ενημέρωσε για την εκδήλωση που προγραμματίζεται στο Λονδίνο στις 20 Ιουνίου 2017 για την προβολή της Κύπρου ως ασφαλούς  προορισμού.

Το εργαστήριο είχε συγκεκριμένη δομή, ακολούθησε συγκεκριμένη μεθοδολογία και είχε διάρκεια δύο ωρών. Στα πλαίσια του εργαστηρίου λειτούργησαν έξι θεματικές ομάδες, οι οποίες αξιολόγησαν την υφιστάμενη κατάσταση και επεξεργάστηκαν συγκεκριμένες εισηγήσεις για ενίσχυση της ασφάλειας των τουριστών στην Κύπρο:

1. Ομάδα για προβλήματα που προκύπτουν από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
2. Ομάδα θαλάσσιου, παράκτιου τουρισμού και ασφάλειας λουόμενων
3. Ομάδα για θέματα κλοπών και παρενοχλήσεων
4. Ομάδα για θέματα υγείας και νοσηλείας
5. Ομάδα για τροχαία δυστυχήματα
6. Ομάδα για θέματα διεθνών σχέσεων και μεταφορών

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της πλατφόρμας, το 2016, ήταν η προπαρασκευαστική εργασία που έγινε για επέκταση της περιόδου και του ημερήσιου ωραρίου των ναυαγοσωστών,  με σχετική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.

Στο εργαστήριο συζητήθηκε ευρέως η ψήφιση από την βουλή νόμου που ρυθμίζει την εργοδότηση ναυαγοσωστών και την ασφάλεια των λουομένων, γεγονός που αποτελεί πολύ θετική εξέλιξη .Τονίστηκε επίσης  η ανάγκη παράλληλης προώθησης των σχετικών κανονισμών.

Διαπιστώθηκε επίσης η ύψιστη προτεραιότητα που δίνει η Αστυνομία στον τομέα της ασφάλειας των τουριστών, μέσα από σειρά ενεργειών που προγραμματίζει να προωθήσει το 2017 όπως πεζές περιπολίες, εκστρατείες πρόληψης οδικών ατυχημάτων και εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Οι φορείς που συμμετείχαν στην πλατφόρμα συμφώνησαν ότι απαιτείται πιο αποτελεσματική διάχυση των πληροφοριών που αφορούν μέτρα που υλοποιούνται από την πλατφόρμα ή τα τμήματα τα οποία συμμετέχουν σε αυτή προς την τουριστική βιομηχανία. Αποφασίστηκε η διοργάνωση συνάντησης με τις Διπλωματικές Αποστολές χωρών, από τις οποίες η Κύπρος προσελκύει τουριστικό ρεύμα και η ενημέρωση τους για τις δράσεις που προωθούνται από την πλατφόρμα.

Μέσα από την εργασία της συντονιστικής πλατφόρμας, οι φορείς που συμμετέχουν σε αυτή ανέλαβαν τη δέσμευση να υλοποιήσουν συγκεκριμένα μέτρα και να επιδιώξουν τη συνεργασία και τις συνέργειες που αυτή συνεπάγεται για ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top