Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΘέματα ασφάλειας και αδιάφορα λιμάνια κρατούν το 1/3 των Αμερικανών εντός των κρουαζιερόπλοιων
Κρουαζιέρα

Θέματα ασφάλειας και αδιάφορα λιμάνια κρατούν το 1/3 των Αμερικανών εντός των κρουαζιερόπλοιων

Οι κρουαζιέρες περιπέτειας και εξερευνητικού τύπου κερδίζουν σιγά σιγά σε δημοτικότητα, με τους ερωτηθέντες να διαχωρίζονται σχεδόν ισόποσα, σε αυτούς που προτιμούν την καθαρή περιπέτεια (48,9%) και αυτούς που προτιμούν μια ηλιόλουστη κρουαζιέρα σε παραλιακούς προορισμούς (51,1%).

Ενώ η πλειοψηφία των Αμερικανών προτιμά να ξοδεύουν τον περισσότερο -αν όχι όλο- χρόνο της κρουαζιέρας τους στο να ανακαλύπτουν νέους προορισμούς, ένα σημαντικό ποσοστό (34,3%) ανέφερε ότι προτιμά να περνά το χρόνο του μένοντας μέσα στο κρουαζιερόπλοιο καθ’όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήχθη από την εταιρεία παροχής ασφαλειών Allianz Global Assistance.

Ο βασικότερος λόγος για τον οποίο πολλοί δε θέλουν να αποβιβαστούν από το πλοίο έχουν να κάνουν με θέματα σχετικά με το πόσο ασφαλής είναι ο εκάστοτε προορισμός (36,2%). Ακολουθούν στη σχετική λίστα η έλλειψη ενδιαφέροντος για τον προορισμό (17,7%), ο φόβος για την αδυναμία επιβίβασης πίσω στο πλοίο τη σωστή ώρα (16,8%), η παροχή φαγητού και ποτού μέσα στο πλοίο (9,4%), η απουσία προκράτησης σε κάποια δραστηριότητα εκτός του πλοίου (8,3%), παλαιότερη επίσκεψη στο συγκεκριμένο προορισμό (6,8%) και η έλλειψη σύνδεσης στο Internet (4,8%).

Το 1/4 (25,5%) των Αμερικανών ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα τους ενδιέφερε περισσότερο να επιλέξουν μια θεματική κρουαζιέρα -όπως για παράδειγμα κάποια με θέμα τη μουσική, το φαγητό ή την ποπ κουλτούρα- ενώ το 26,6% ανέφερε ότι δε βρίσκουν τις θεματικές κρουαζιέρες τόσο ενδιαφέρουσες, ενώ το 48 % δε θα άλλαζε τα σχέδιά του.

Οι περισσότεροι ερωτηθέντες (73,9%) θα προτιμούσαν μια κρουαζιέρα σε ποταμό σε αντίθεση με μια σε ωκεανό (26,1%), αναφέροντας τους ακόλουθους λόγους: γραφική θέα / ικανότητα να βλέπουν την ακτογραμμή (22,4%), εκδρομές που συμπεριλαμβάνεται στην τιμή (13,5%), έλλειψη κυμάτων (12,3%), ευκολότερη αποβίβαση / δυνατότητα να είναι στην ξηρά κάθε μέρα (12,2%), μικρότερα πλοία (7,6%) και περισσότερες ευκαιρίες κοινωνικοποίησης (6%).

Οι κρουαζιέρες περιπέτειας και εξερευνητικού τύπου κερδίζουν σιγά σιγά σε δημοτικότητα, με τους ερωτηθέντες να διαχωρίζονται σχεδόν ισόποσα, σε αυτούς που προτιμούν την καθαρή περιπέτεια (48,9%) και αυτούς που προτιμούν μια ηλιόλουστη κρουαζιέρα σε παραλιακούς προορισμούς (51,1%).

Ενδεικτικές απαντήσεις στην έρευνα:
Εάν θα κάνατε μια κρουαζιέρα οπουδήποτε, σε τι ποσοστό θα επιλέγατε να μείνετε εντός του πλοίου αντί να αποβιβαστείτε για να εξερενήσετε τον προορισμό;

  • 6,5% – Θα έμενα όλο το χρόνο στο πλοίο
  • 27,8% – Τον περισσότερο χρόνο στο πλοίο, με κάποια ώρα διαθέσιμη στον προορισμό
  • 40,1% – Τον περισσότερο χρόνο στον προορισμό, με κάποια ώρα στο πλοίο
  • 25,5% – Όλο το χρόνο στην εξερεύνηση του προορισμού

Όταν είστε σε κρουαζιέρα, ποιος θα ήταν ο κυριότερος λόγος να μην αποβιβαστείτε για να εξερευνήσετε τον προορισμό;

  • 9,4% – Τα φαγητά / ποτά που συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του πλοίου
  • 36,2% – Ανησυχίες για την ασφάλεια στον προορισμό
  • 17,7% – Έλλειψη ενδιαφέροντος για τον προορισμό
  • 16,8% – Φόβος ότι δε θα προλάβω να γυρίσω στο πλοίο στην ώρα μου
  • 8,3% – Μη συμμετοχή σε δραστηριότητα εκτός πλοίου για την οποία δεν έκανα προκράτηση
  • 4,8% – Έλλειψη συνδεσιμότητας με το Internet / κινητό
  • 6,8% – Προηγούμενη επίσκεψη στον προορισμό
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024