Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΗ Περιφέρεια Ιονίων Νήσων 'βλέπει' ανάκαμψη της ρωσικής αγοράς
Περιφέρεια

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων 'βλέπει' ανάκαμψη της ρωσικής αγοράς

Η μεσαία κοινωνική τάξη στη Ρωσία ανακάμπτει με γρήγορους ρυθμούς μετά τη 'βύθιση' που υπέστη το 2014 από την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος (ρούβλι).

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε με δικό της περίπτερο, εντός του χώρου ΕΟΤ, στην τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017, που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα από 14 έως 16 Μαρτίου. Στο περίπτερο των Ιονίων Νήσων υπήρξε επίσης μεγάλη επισκεψιμότητα και το διαφημιστικό υλικό από όλες τις περιφερειακές ενότητες εξαντλήθηκε.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Τουριστικής Προβολής κ. Σπύρος Γαλιατσάτος πραγματοποίησε σειρά επαφών με Τour Οperators και άλλους παράγοντες, όπως με τον πρόεδρο του οργανισμού Mouzenidis Group κ. Boris Mouzenidis και τον γενικό διευθυντή κ. Alexander Tsandekidis, τον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα κ. Ανδρέα Φρυγανά κι άλλα στελέχη της εκεί ελληνικής πρεσβείας, επίσης με τη γενική πρόξενο κα Ελένη Βακάλη, τον σύμβουλο του Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης για τις Διεθνείς Σχέσεις με την Ελληνική Δημοκρατία κ. Κωνσταντίνο Γκαμπαερίδη, την πρόεδρο του επιχειρηματικού και ενημερωτικού κέντρου Αγίας Πετρούπολης – Ελλάδος κα Ιουλία Γαβρίλοβα, κ.λπ.


Στο περίπτερο της ΠΙΝ Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Τουριστικής Προβολής  ΠΙΝ κ. Σπ. Γαλιατσάτος, η κα Κούλα Κυριάκη ως υπεύθυνη του περιπτέρου από τη Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας και η Ρωσόφωνη κα Ναταλία Μποτόνη (ksd copyright)

Πέραν του γενικού ενδιαφέροντος του κοινού, ξεχωρίζει το γεγονός ότι η μεσαία κοινωνική τάξη στη χώρα αυτή ανακάμπτει με γρήγορους ρυθμούς μετά τη “βύθιση” που υπέστη το 2014 από την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος (ρούβλι).

Ακόμα πιο σημαντικό είναι το ότι έχουν γίνει βήματα, ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα θεωρήσεων (visas), με τη χορήγηση  σε ικανή μερίδα του κοινού που ενδιαφέρεται να επισκεφθεί τη χώρα, τριετούς πλέον και πολλαπλής χρήσης visas, αλλά και στο υπόλοιπο κοινό, η χορήγηση με πιο γρήγορους ρυθμούς από το παρελθόν, κάτι που σχετίζεται με τις εξέχουσες προσπάθειες της προαναφερθείσας γενικής προξένου κας Βακάλη.

Για την αποστολή και το έργο τόσο την αντιπροσωπείας των Ιονίων Νήσων όσο και άλλων περιοχών της χώρας, σημαντικό ρόλο έπαιξε το γραφείο ΕΟΤ στη Μόσχα διευκολύνοντας σε σημαντικά θέματα και σε επαφές και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ευχαριστεί τον διευθυντή κ. Πολύκαρπο Ευσταθίου και τα υπόλοιπα στελέχη του γραφείου.

Επίσης η περιφέρεια ευχαριστεί τον Έλληνα πρέσβη κ. Ανδρέα Φρυγανά, ο οποίος παρέχοντας δεξίωση στην κατοικία του, έδωσε τη δυνατότητα για συζητήσεις με Tour Operators και άλλους σημαντικούς παράγοντες.

Από πλευράς Ιονίων Νήσων, εκτός από τον κ. Γαλιατσάτο, παρευρέθηκε ο δήμαρχος Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνος Νικολούζος, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Βασίλειος Καββαδίας, η κα Κούλα Κυριάκη ως υπεύθυνη του περιπτέρου από τη Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας  και επιχειρηματίες (τουριστικοί πράκτορες – ξενοδόχοι). Επίσης, η ΠΙΝ ευχαριστεί τη ρωσόφωνη κα Ναταλία Μποτόνη από τη Ζάκυνθο, η οποία παρείχε στο κοινό οποιαδήποτε πληροφορία ζητήθηκε.

Ο κύκλος των εκθέσεων του α’ εξαμήνου του 2017 κλείνει με την έκθεση BMT 2017, που πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη από 24-26 Μαρτίου.

Στη φωτογραφία, στο περίπτερο της ΠΙΝ (από αριστερά) ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα κ. Ανδρέας Φρυγανάς, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Τουριστικής Προβολής ΠΙΝ κ. Σπ. Γαλιατσάτος, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Κέρκυρας κος Βασίλειος Καββαδίας και ο προϊστάμενος γραφείου ΕΟΤ κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024