Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠτήσεις τσάρτερ από Κουβέιτ προς ελληνικά νησιά, έναρξη απ’ευθείας πτήσης της Aegean το καλοκαίρι
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Πτήσεις τσάρτερ από Κουβέιτ προς ελληνικά νησιά, έναρξη απ’ευθείας πτήσης της Aegean το καλοκαίρι

Στο πλαίσιο του Greek Tourism Workshop που έγινε από την Congress Business Planers με την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ στο Κουβέιτ, κλείστηκαν συμφωνίες για τη διενέργεια πτήσεων τσάρτερ προς ελληνικά νησιά, ενώ αύξηση του τουριστικού ρεύματος από το Κουβέιτ προς τη χώρα μας θα αποτελέσει και η έναρξη της απ’ευθείας πτήσης της Aegean Airlines από την Αθήνα το προσεχές καλοκαίρι.

Περισσότεροι από 130 πράκτορες συμμετείχαν στο Greek Tourism Workshop στο Κουβέιτ. Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Sheraton Kuwait Hotel, πιστοποίησε το υψηλό ενδιαφέρον της αγοράς του Κουβέιτ για τον ελληνικό προορισμό, γεγονός που σηματοδοτεί τη δυναμική επαναφορά της εν λόγω αγοράς μετά από σχεδόν 27 χρόνια.

Στο πλαίσιο του Greek Tourism Workshop που διοργανώθηκε από την Congress Business Planers με την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, κλείστηκαν συμφωνίες για τη διενέργεια πτήσεων τσάρτερ προς ελληνικά νησιά, ενώ παρακαταθήκη για την επαύξηση του τουριστικού ρεύματος από το Κουβέιτ προς τη χώρα μας αποτελεί και η έναρξη της απ’ευθείας πτήσης της Aegean Airlines από την Αθήνα το προσεχές καλοκαίρι. Υπογραμμίζεται ότι η τουριστική αγορά του Κουβέιτ προς την Ελλάδα εμφάνιζε δυναμική πριν την κρίση του Κόλπου το ’90, όπου υπήρχαν απ’ευθείας πτήσεις προς την Αθήνα τόσο της Kuwait Airways αλλά και της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Στα χαρακτηριστικά του προφίλ του σημερινού τουρίστα του Κουβέιτ καταγράφεται ότι ταξιδεύει το 80% του πληθυσμού και κατά μέσο όρο 8 φορές το χρόνο. Το συγκεκριμένο κοινό ενδιαφέρεται για shopping, διασκέδαση, για γαστρονομία, για περιηγήσεις, τουρισμό υγείας, ενώ επιλέγει ξενοδοχεία 4 και κυρίως 5 αστέρων.    

Στο Greek Tourism Workshop παρευρέθη ο Έλληνας πρέσβης στο Κουβέιτ κ. Ανδρέας Παπαδάκης, η πρόξενος κα Ευαγγελία Κοτζανάκη και εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Κουβέιτ. Από ελληνικής πλευράς στην εκδήλωση συμμετείχε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και ελληνικές ξενοδοχειακές αλυσίδες όπως η Grecotel, ξενοδοχεία των Αθηνών όπως το Athenaeum Intercontinental και το NJV Plaza, ο όμιλος Mideast Travel κ.λπ.

Επισημαίνεται ότι το Greek Tourism Workshop που έχει ως στόχο
τη δυναμική διείσδυση του ελληνικού τουρισμού στην αγορά του Αραβικού Κόλπου και της Μέσης Ανατολής προγραμματίζει σε βραχύ χρονικό διάστημα τις ακόλουθες εκδηλώσεις:
1. Greek Tourism Workshop στην Τζέντα (Σαουδική Αραβία) στις 05/04/2017,
2. Greek Tourism Workshop στο Άμπου Ντάμπι (ΗΑΕ) στις 23/04/2017 και
3. Greek Tourism Workshop στον Λίβανο στις 10/05/2017.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι εκδηλώσεις που έχουν την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, διοργανώνονται από την εταιρεία Congress Business Planners – στην οποία συμμετέχουν ο όμιλος Mideast Travel Worldwide και η Tourism Today – ενώ στην εκδήλωση της Βηρυτού, συμμετέχει ως συνδιοργανωτής και η Travel Media Applications.

Όπως σχολιάζει η εταιρεία Congress and Business Planers: “Το Greek Tourism Workshop είναι το μοναδικό στο είδος του που προβάλλει μόνο την Ελλάδα και που προσεγγίζει τις αναπτυσσόμενες και καίριας σημασίας αγορές του Κουβέιτ, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Λιβάνου. Η ελληνική αντιπροσωπεία θα αποτελείται από αυστηρά επιλεγμένους επιχειρηματίες της ελληνικής αγοράς τουρισμού, ενώ οι τοπικοί πράκτορες αποτελούν την ελίτ των τοπικών αγορών και ενδιαφέρονται πραγματικά για το ελληνικό τουριστικό προϊόν”.

Το γεγονός ότι οι διοργανωτές των εκδηλώσεων είναι φορείς με ιδιαίτερη εμπειρία στη διοργάνωση B2B εκδηλώσεων, αλλά και βαθιά γνώση των συγκεκριμένων τουριστικών αγορών αποτελεί εγγύηση για την επαύξηση των τουριστικών ροών από τις εν λόγω αγορές του Κόλπου και της Μέσης Ανατολής, εξέλιξη που διαφαίνεται συνεχώς τα τελευταία δύο χρόνια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024