Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΗ αυθεντική Θεσσαλία ταξιδεύει στην Ελλάδα και τον κόσμο
Προβολή προορισμού

Η αυθεντική Θεσσαλία ταξιδεύει στην Ελλάδα και τον κόσμο

Μια ολοκληρωμένη καμπάνια προβολής, αναδεικνύει για πρώτη φορά το σύνολο του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και τις μοναδικές ομορφιές της.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο, παρουσία του συνόλου των εκπροσώπων των τουριστικών φορέων της Θεσσαλίας, παρουσιάστηκε την Τρίτη 28 Μαρτίου το Σχέδιο Μάρκετινγκ Τουριστικού Προϊόντος της Θεσσαλίας και το σύνολο των δράσεων τουριστικής προβολής που έχουν υλοποιηθεί και προγραμματίζονται στο πλαίσιο της Σύμπραξης Τουρισμού για τη Θεσσαλία.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Marketing Greece του ΣΕΤΕ και την Coca-Cola Τρία Έψιλον, σε στρατηγική συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, φορείς οι οποίοι αποτελούν τη “Σύμπραξη Τουρισμού για τη Θεσσαλία”.

Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Marketing Greece, κ. Ιωσήφ Πάρσαλης, “η Θεσσαλία, μέσα από ένα δυναμικό και πλήρες σχέδιο μάρκετινγκ, με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, αποκτά μια ξεχωριστή και σύγχρονη ταυτότητα ως τουριστικός προορισμός. Η μοναδική σύνθεση διαφορετικών προτάσεων διακοπών, η εναλλαγή της φύσης, η τοπική παράδοση, τα προϊόντα, οι άνθρωποι και οι αξίες που διατηρούνται αναλλοίωτες στο χρόνο, μας οδήγησαν στη δημιουργία ξεχωριστών εμπειριών για την προβολή της Θεσσαλίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κυρίαρχη θέση κατέχουν οι προορισμοί, η διασύνδεση προτάσεων εμπειρίας μεταξύ τους και η στόχευση στα ανάλογα προφίλ ταξιδιωτών. Μέσα από μια δομημένη προσέγγιση στην επικοινωνία, επιδιώκουμε την τοποθέτηση της Θεσσαλίας ισχυρά στο χάρτη επιλογών των Ευρωπαίων ταξιδιωτών που αναζητούν μια νέα αυθεντική πρόταση. Επιπλέον, μέσα από το πρόγραμμα εκπαίδευσης των επαγγελματιών τουρισμού θέτουμε βάσεις για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην περιοχή. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι το πρόγραμμα δράσεων στο πλαίσιο της ‘Σύμπραξης Τουρισμού για τη Θεσσαλία’ έχει την κατάλληλη υποδομή για να γίνει καταλύτης ανάπτυξης για την περιοχή και πηγή έμπνευσης τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για τους επισκέπτες της Θεσσαλίας”.

Το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Μάρκετινγκ και Ανταγωνιστικής Ταυτότητας της Θεσσαλίας είναι ένα πρακτικό εργαλείο για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενεργειών τουριστικής προβολής. Ενσωματώνοντας και τα αποτελέσματα της διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε, αξιοποιεί τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τις εμπειρίες των προορισμών της Θεσσαλίας, χαράσσοντας τη στρατηγική, ορίζοντας τις κατευθύνσεις και συνθέτοντας το πλάνο για την αποτελεσματική ανάδειξη της Θεσσαλίας στο κοινό της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Μέσα από εμπειρίες τουριστικών προϊόντων, η Θεσσαλία λανσάρεται ως τουριστικός προορισμός που μπορεί να προσφέρει εμπειρίες καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου. Με τη μοναδική πλατφόρμα προβολής “Thessaly Handcrafted by Time”, η περιοχή τοποθετείται ως ένα εργόχειρο του χρόνου που έπλασε στο πέρασμά του τα τοπία, τους ανθρώπους, τους πολιτισμούς, τους μύθους. Είναι ένα κουβάρι από ιστορίες που υφαίνονται στον αργαλειό του χρόνου, ένας καμβάς πάνω στον οποίο ο χρόνος υφαίνει μια μοναδική ιστορία. Επιπροσθέτως για το ελληνικό κοινό, η καμπάνια στηρίζεται στις αξίες, τις παραδόσεις και τη μοναδική υπόσχεση “Επιστροφή στις Ρίζες”.

Για το σύνολο των τουριστικών προϊόντων έχουν σχεδιαστεί περισσότερες από 30 δημιουργικές εφαρμογές, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, που εξυπηρετούν τις ανάγκες συνεκτικής και ενιαίας επικοινωνίας, όλων των προορισμών της
Θεσσαλίας. Οι δημιουργικές εφαρμογές και ένα αναλυτικό εγχειρίδιο αξιοποίησης, αποτυπώνονται σε ένα ειδικό Οδηγό Δημιουργικής Εκτέλεσης, έτοιμο προς αξιοποίηση από την Περιφέρεια, τις τοπικές αρχές της Θεσσαλίας κι ευρύτερα όσους δραστηριοποιούνται στη προβολή του τοπικού τουριστικού προϊόντος.  

Το ολοκληρωμένο Σχέδιο Μάρκετινγκ έχει αναρτηθεί σε ψηφιακή μορφή, με στόχο την ελεύθερη, άμεση και εύκολη πρόσβαση από τις τοπικές αρχές και φορείς του τουρισμού.

Η “Σύμπραξη Τουρισμού για τη Θεσσαλία” έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα και θα λειτουργήσει ως καταλύτης ανάπτυξης για τη Θεσσαλία. Στο πλαίσιο αυτό, το 2017 σηματοδοτεί έτος ενεργειών προβολής και υλοποίησης του Προγράμματος
Εκπαίδευσης, παραμένοντας δίπλα στην τοπική κοινωνία τουρισμού με στόχο να αναδείξει την περιοχή και να ενισχύσει την τουριστική επιχειρηματικότητα, δημιουργώντας μακροπρόθεσμη αξία για τον τόπο, τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις.

Η διευθύντρια Επικοινωνίας της Coca-Cola Τρία Έψιλον, κα Αγγελική Πατρούμπα σημείωσε: “H δέσμευση που αναλάβαμε να συνεισφέρουμε στην περιοχή, υλοποιείται μέσα από αυτό το ολοκληρωμένο πλάνο ανάδειξης της Θεσσαλίας ως τουριστικό προορισμό. Πρόκειται για ένα δομημένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής και εκπαίδευσης, με πρώτο αποτέλεσμα μια μοναδική εκστρατεία που θα ταξιδέψει τη Θεσσαλία στην Ελλάδα και τον κόσμο, δίνοντας ώθηση στην τοπική οικονομία, στις επιχειρήσεις, την απασχόληση και την κοινωνία”.

Το Πρόγραμμα Δράσεων της Σύμπραξης για το 2017 περιλαμβάνει την υλοποίηση ενός αποκλειστικού Προγράμματος Εκπαίδευσης για τους επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής, με στόχο την ποιοτική και λειτουργική αναβάθμιση της τουριστικής επιχειρηματικότητας. Ένας σημαντικός αριθμός επαγγελματιών θα εκπαιδευτούν το 2017 στις βασικές αρχές και γνώσεις του διαδικτυακού Μάρκετινγκ, σε πρόγραμμα που περιλαμβάνει την υλοποίηση 4 θεματικών ημερίδων στις πόλεις, Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Με στόχο την αποτελεσματική ενημέρωση, επικοινωνία και διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα της “Σύμπραξης Τουρισμού για τη Θεσσαλία” όπου παρουσιάζονται όλες οι δράσεις, ο προγραμματισμός, ενημερώσεις σχετικά με αποτελέσματα ενεργειών προβολής καθώς και ενότητα υποβολής προτάσεων.

Για το 2017, προγραμματίζεται επίσης η υλοποίηση ενός δυναμικού και στρατηγικά στοχευμένου προγράμματος Ψηφιακής Προώθησης, αξιοποιώντας τα ψηφιακά μέσα και το περιεχόμενο που ήδη αναπτύχθηκαν το 2016.   

Στο πλαίσιο της Σύμπραξης την περασμένη χρονιά:

  • Δημιουργήθηκαν 40 ιστορίες ταξιδιωτικών εμπειριών στην ελληνική και αγγλική γλώσσα καθώς επίσης και μια πλούσια “τράπεζα” φωτογραφικού υλικού για το σύνολο των προορισμών και εμπειριών της Θεσσαλίας.
  • Σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε η αποκλειστική Διαδραστική Ψηφιακή Ιστοσελίδα  www.mythessaly.com, που θα αποτελέσει το βασικό όχημα υλοποίησης ενεργειών προώθησης στο ψηφιακό περιβάλλον. Στην ψηφιακή πλατφόρμα, που είναι διαθέσιμη σε ελληνική και αγγλική εκδοχή, παρουσιάζονται οι προορισμοί και εμπειρίες της Θεσσαλίας με ζωντανό και εμπειρικό τρόπο, στοχεύοντας στην “μεταφορά” του χρήστη στη Θεσσαλία. Μέσα από ειδικό ψηφιακό χάρτη και ειδικό μηχανισμό που απευθύνεται άμεσα στον επισκέπτη, καλείται να δημιουργήσει τη δική του λίστα με αγαπημένους προορισμούς και εμπειρίες, συμμετέχοντας στην καμπάνια.
  • Δημιουργήθηκαν 4 διαφημιστικές ταινίες που αποτυπώνουν δημιουργικά το σύνολο του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας, το εκτυφλωτικό γαλάζιο των Σποράδων, τα παραμυθένια τοπία της Θεσσαλικής γης, τα επιβλητικά Μετέωρα, τις αναρίθμητες εμπειρίες στο Βόλο, αλλά και την εξερεύνηση των θησαυρών της φύσης στο  μαγευτικό Πήλιο. Για την ανάδειξη του ξεχωριστού χαρακτήρα και της αυθεντικότητας του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας δημιουργήθηκε ειδική μουσική που συνδυάζει περίτεχνα γνώριμους θεσσαλικούς ήχους με σύγχρονα ακούσματα.
  • Για τις ανάγκες αρχικού λανσαρίσματος της Θεσσαλίας, υλοποιήθηκε η ψηφιακή καμπάνια “My Perfect Day in Thessaly” με κεντρικό όχημα προώθησης το Discovergreece.com. Το “My Perfect Day in Thessaly” αποτέλεσε μια από τις πρώτες ενέργειες διαδικτυακού μάρκετινγκ του Προγράμματος Προβολής, παρουσιάζοντας το σύνολο των προορισμών της Θεσσαλίας ως ιδανικές προτάσεις διακοπών, καλώντας παράλληλα τους χρήστες να σχεδιάσουν τη δική τους ιδανική μέρα στη Θεσσαλία.
  • Ακόμη, έχει σχεδιαστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Δημοσίων Σχέσεων, που περιλαμβάνει επισκέψεις εκπροσώπων ΜΜΕ από δημοφιλή και υψηλής αναγνωσιμότητας Μέσα και επιδραστικούς digital influencers, μέσα από το πρόγραμμα Blogtrotters, την ψηφιακή πλατφόρμα θεματικών ταξιδιών της Marketing Greece, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν τις μοναδικές εμπειρίες της Θεσσαλίας και μεταφέρουν τις δικές τους ιστορίες στο ταξιδιωτικό κοινό, με αποκλειστικά αφιερώματα, αρθρογραφία και ζωντανή αναμετάδοση περιεχομένου από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.   

Το πρόγραμμα που στοχεύει στις κύριες αγορές, όπως Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από το 2016 και συνεχίζεται και το 2017, για το σύνολο των τουριστικών προορισμών της Θεσσαλίας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024