Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά καταλύματα

'Καλάθι Πρωινού', με στόχο την αναβάθμιση υπηρεσιών στα μικρά τουριστικά καταλύματα

Τατιάνα Ρόκου - 31 Μάρτιος 2017, 15:25

Στο συνέδριό της, η διοίκηση της ΣΕΤΚΕ έκανε τον απολογισμό του έργου της ενός έτους θητείας της και παρουσίασε επίσημα το 'Καλάθι Πρωινού', το οποίο θα προσφέρουν τα τουριστικά καταλύματα στους φιλοξενούμενούς τους.


Με την αθρόα προσέλευση των επιχειρηματιών μικρών τουριστικών καταλυμάτων - μελών της ΣΕΤΚΕ, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Μαρτίου, το 21ο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος.

Στο συνέδριο, η διοίκηση της ΣΕΤΚΕ έκανε τον απολογισμό του έργου της ενός έτους θητείας της και παρουσίασε επίσημα το “Καλάθι Πρωινού”, το οποίο θα προσφέρουν τα τουριστικά καταλύματα στους φιλοξενούμενούς τους.  Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο πρόεδρος της ΣΕΤΚΕ, κ. Παναγιώτης Τοκούζης.

Ο κ. Τοκούζης στην ομιλία του, αφού έκανε σύντομη αναφορά στα μέχρι στιγμής δεδομένα για τη νέα τουριστική χρονιά, σύμφωνα με τα οποία αναμένεται νέα αύξηση των αφίξεων και, πιθανόν, και των εσόδων, αρκεί, βεβαίως, όπως χαρακτηριστικά είπε, η σεζόν να εξελιχθεί ομαλά, χωρίς ανατροπές και δυσάρεστες εκπλήξεις, μίλησε για τις διεκδικήσεις της διοίκησης της Συνομοσπονδίας από την Πολιτεία, για τις πρωτοβουλίες και τα θέματα τα οποία κατέφερε να επιλύσει στον ένα χρόνο θητείας της.


Ο πρόεδρος της ΣΕΤΚΕ, κ. Παναγιώτης Τοκούζης.


“Μέσα σε αυτόν τον χρόνο, με επιμονή, όραμα και διάλογο με το Υπουργείο Τουρισμού, καταφέραμε να επιλύσουμε μία σειρά θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο μας. Βεβαίως, ακόμη περισσότερα βρίσκονται στο πλάνο των διεκδικήσεών μας”
, είπε ο κ. Τοκούζης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σημερινή διοίκηση της ΣΕΤΚΕ, πέτυχε:

  • Τη θεσμοθέτηση Καρτέλας Ενημέρωσης Πελάτη, η οποία αντικαθιστά πλέον τον παλιό τιμοκατάλογο.
  • Την προαιρετική με τον νόμο 4442 πιστοποίηση-κατηγοριοποίηση των τουριστικών καταλυμάτων.
  • Την απλούστευση της διαδικασίας έναρξης λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων.
  • Την υποχρεωτική έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας μόνο για τα τουριστικά καταλύματα δυναμικότητας άνω των 51 κλινών.
  • Τη δημιουργία της Κάρτας-μέλους, η οποία παρέχει στις επιχειρήσεις-μέλη της ΣΕΤΚΕ μια σειρά από μοναδικά προνόμια και παροχές με συμβεβλημένες επιχειρήσεις.
  • Την υλοποίηση μιας σειράς περιφερειακών συμβουλίων και την παρουσία του προεδρείου της ΣΕΤΚΕ στις Γενικές Συνελεύσεις των Ομοσπονδιών-μελών της, ανά την Ελλάδα, με στόχο την ουσιαστική επαφή της διοίκησης της Συνομοσπονδίας με τα μέλη της.
  • Τον σχεδιασμό του προγράμματος “Καλάθι Πρωινού”, το οποίο παρουσίασε επίσημα στο συνέδριο της ΣΕΤΚΕ ο chef Κωνσταντίνος Μουζάκης, ο οποίος έχει την επιμέλεια του προγράμματος.




Μιλώντας για τη νέα καινοτόμο πρωτοβουλία της ΣΕΤΚΕ, ο  κ. Μουζάκης είπε ότι, στόχο έχει, αφενός την αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών των μικρών τουριστικών καταλυμάτων και αφετέρου την ανάδειξη των μοναδικών προϊόντων της ελληνικής γης και την προώθηση του Γαστρονομικού Τουρισμού.

“Αν κατορθώσουμε να διαδώσουν οι ξένοι τα θαυμάσια προϊόντα της ελληνικής γης, θα κάνουμε το πρώτο σημαντικό βήμα μιας μεγάλης ανατροπής -της αναγνώρισης της ελληνικής παραγωγής εκτός συνόρων, με πράξεις όμως”, τόνισε ο κ. Μουζάκης.

Το Καλάθι Πρωινού διαμορφώνεται με βάση τα τοπικά προϊόντα ανά Περιφέρεια και τον “κορμό” του συνιστούν τα ακόλουθα είδη:

  • Άρτος & αρτοσκευάσματα
  • Βούτυρο
  • Μέλι
  • Μαρμελάδες
  • Γλυκά κουταλιού
  • Κομπόστες
  • Βουτήματα, κουλουράκια, γλυκά
  • Κρέμες
  • Τυριά
  • Ελιές, ελαιόλαδο
  • Πίτες, πιτάκια
  • Σούπες
  • Αυγά, ομελέτα
  • Αλλαντικά
  • Χυμοί
  • Γαλακτοκομικά, γιαούρτι
  • Αφεψήματα

Καφές

“Τα προϊόντα τα οποία θα προσφέρονται από τα καταλύματα θα χαρακτηρίζονται για την εντοπιότητά τους, τη φρεσκάδα τους, την εποχικότητά τους και την παρασκευή τους με όρεξη”, υπογράμμισε ο κ. Μουζάκης.

Για τη δημιουργία του “Καλάθι Πρωινού”, η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος θα επιδιώξει τη συνεργασία της με πιστοποιημένους τοπικούς παραγωγούς, ώστε τα καταλύματα να μπορούν να προμηθεύονται προϊόντα από αυτούς, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τον πρωτογενή τομέα και τονώνοντας την οικονομία της κάθε περιοχής.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top