Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ιατρικός τουρισμός

Ενημέρωση για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 03 Απρίλιος 2017, 09:26

Ο Συνεργατικός Σχηματισμός Επιχειρήσεων Ιατρικού Τουρισμού θα συμβάλει στη μεγέθυνση των οικονομικών μεγεθών των επιχειρήσεων, στη διατήρηση και αύξηση ποιοτικών θέσεων εργασίας και στην καθιέρωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως διεθνούς προορισμού για υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τις δυνατότητες ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή την παρουσίαση του σχεδίου ανάπτυξης του Συνεργατικού Σχηματισμού Επιχειρήσεων Ιατρικού Τουρισμού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 3 Απριλίου στις 19.00, στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης (ΒΕΠΕ Τεχνόπολης-Κτίριο Γ2, 55 535, Πυλαία, Θεσσαλονίκη).

Ο Συνεργατικός Σχηματισμός Επιχειρήσεων Ιατρικού Τουρισμού είναι μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των επιχειρήσεων του κλάδου της υγείας, του κλάδου του τουρισμού και των θεσμικών τους φορέων, φορέων παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών και φορέων παραγωγής και διάχυσης γνώσης. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ένταξη των επιχειρήσεων στην διεθνή αγορά ιατρικού τουρισμού και η δημιουργία ενός νέου και ανταγωνιστικού προορισμού υψηλής ποιότητας για τον συνεχώς αναπτυσσόμενο χώρο του ιατρικού τουρισμού, του τουρισμού αποκατάστασης, του τουρισμού ευεξίας και του τουρισμού τρίτης ηλικίας και ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί ιδανικό γεωγραφικό πλαίσιο για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, καθώς διαθέτει εξαιρετικές ιατρικές υποδομές και υψηλής κατάρτισης προσωπικό, άρτιες και ποιοτικές ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, υψηλή προσβασιμότητα λόγω της κομβικής της θέσης και πολυποίκιλο τουριστικό προϊόν. Ο Συνεργατικός Σχηματισμός Επιχειρήσεων Ιατρικού Τουρισμού θα συμβάλει στη μεγέθυνση των οικονομικών μεγεθών των επιχειρήσεων, στη διατήρηση και αύξηση ποιοτικών θέσεων εργασίας και στην καθιέρωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως διεθνούς προορισμού για υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

  • 19.00- 19.10 “Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διεθνής προορισμός για τον ιατρικό τουρισμό”, Απόστολος Τζιτζικώστας, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
  • 19.10- 19.30 “Ιατρικός τουρισμός: το δυναμικό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και οι προκλήσεις για την ανάπτυξή του”, Γερακίνα Μπισμπινά, αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Αλληλεγγύης  και Αλέξανδρος Θάνος, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού
  • 19.30- 19.50 “Ιατρικός τουρισμός: η διεθνής εμπειρία, η ELITOUR και η πρωτοβουλία για τον Συνεργατικό Σχηματισμό Επιχειρήσεων Ιατρικού Τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας- Τα επόμενα βήματα”, Πάρις Κοκορότσικος, γενικός γραμματέας της ELITOUR (Ελληνικό Cluster Ιατρικού Τουρισμού)
  • 19.50- 20.20 Συζήτηση

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Chinese Tourist Welcome Seminar

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top