Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΝα εξαιρεθούν οι παραλίες NATURA 2000 από την παραχώρηση στους ΟΤΑ ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι
Περιβάλλον

Να εξαιρεθούν οι παραλίες NATURA 2000 από την παραχώρηση στους ΟΤΑ ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι

Με επιστολή τους στα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν να εξαιρεθούν οι περιοχές NATURA 2000 από την απόφαση παραχώρησης παραλιών στους ΟΤΑ για τη θερινή περίοδο 2017.

“Καθώς επίκειται η έκδοση νέας ΚΥΑ για την παραχώρηση παραλιών και αιγιαλών στους ΟΤΑ κατά θερινή περίοδο 2017, συνεχίζονται οι χρονοτριβές στην προκήρυξη του ενταγμένου στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ έργο προετοιμασίας των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών, Προεδρικών Διαταγμάτων και Σχεδίων Διαχείρισης για τις προστατευόμενες περιοχές της χώρας. Το έργο, μετά από 7 έτη υπονόμευσής από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δρομολογήθηκε επιτέλους από την παρούσα κυβέρνηση, μετρά ωστόσο ήδη σχεδόν 2 χρόνια γραφειοκρατικών καθυστερήσεων”. Τα παραπάνω αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι.

“Χωρίς το κανονιστικό πλαίσιο που καθορίζει τις χρήσεις γης, τους όρους και περιορισμούς άσκησης δραστηριοτήτων στην συντριπτική πλειοψηφία των Προστατευόμενων περιοχών, η εξαίρεση παραχώρησης παραλιών εντός των περιοχών NATURA 2000 είναι, σήμερα, η μόνη ασφαλής επιλογή για τη διαφύλαξη του προστατευτέου αντικειμένου”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Με επιστολή μας στα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούμε να εξαιρεθούν οι περιοχές NATURA 2000 από την απόφαση παραχώρησης παραλιών στους ΟΤΑ για τη θερινή περίοδο 2017. Ζητούμε από τον αναπλ. υπουργό Περιβάλλοντος να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες που θα επιτρέψουν τη θεσμική θωράκιση των πολύτιμων και ευαίσθητων αυτών περιοχών.

Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση οδηγεί σε διαχειριστική παράλυση, σε αναπόφευκτη ευρωπαϊκή καταδίκη και σε συνεχή υποβάθμιση και απαξίωση του πολυτιμότερου φυσικού κεφαλαίου της χώρας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024