Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣε λειτουργία το θερινό ωράριο των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων
Πολιτισμός

Σε λειτουργία το θερινό ωράριο των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, του Ακρωτηρίου Θήρας και του Ανάκτορου Ζάκρου, όπως και ο αρχαιολογικός χώρος Πέλλας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων είναι ήδη ανοικτοί από τις 8 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ, επίσης το Σούνιο έως τη δύση του ηλίου, η Κνωσός έως τις 7 μ.μ.

Οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία και τα μουσεία της χώρας είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους καλοκαιρινούς επισκέπτες τους. Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, του Ακρωτηρίου Θήρας και του Ανάκτορου Ζάκρου, όπως και ο αρχαιολογικός χώρος Πέλλας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων είναι ήδη ανοικτοί από τις 8 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ, επίσης το Σούνιο έως τη δύση του ηλίου, η Κνωσός έως τις 7 μ.μ. Από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. θα είναι ανοικτά, μεταξύ άλλων, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών (Βεργίνα), η Σπιναλόγκα κ.ά.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων, των μνημείων και των μουσείων της χώρας έως και την 31η Οκτωβρίου καθορίζεται λεπτομερώς όπως φαίνεται στον συνημμένο πίνακα.

Όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία και τα μουσεία θα παραμείνουν κλειστά κατά την ημέρα του Πάσχα και την Πρωτομαγιά, επίσημες αργίες του κράτους. Επίσης τη Μεγάλη Παρασκευή θα λειτουργήσουν από τις 12 π.μ. έως τις 5 μ.μ. και το Μεγάλο Σάββατο από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

Θερινό Ωράριο Μουσείων Και Αρχαιολογικών Χώρων

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024