Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑύξηση της ικανοποίησης των Γερμανών πελατών της TUI στην Ελλάδα
TOs

Αύξηση της ικανοποίησης των Γερμανών πελατών της TUI στην Ελλάδα

Στην κλίμακα από το 0 έως το 10 (με άριστα το δέκα), η συνολική βαθμολόγηση της ποιότητας των ξενοδοχείων στην Ελλάδας ανέρχεται σε 8.70. Ξεχωρίζουν οι προορισμοί της Κω (8.84), της Ρόδου (8.73) και της Κρήτης (8.70). Σε σύγκριση με τις αντίστοιχες επιδόσεις του 2015, τη μεγαλύτερη βελτίωση παρουσιάζει η Ρόδος (2015: 8.50).

Σύμφωνα με τα στοιχεία αξιολόγησης των πελατών της TUI Γερμανίας TUI Guest Satisfaction Survey 2016, αναφορικά με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους τουριστικούς προορισμούς, καταγράφεται βελτίωση της ποιότητας των ξενοδοχείων και υπηρεσιών στην Ελλάδα κατά την περσινή τουριστική περίοδο. Τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων ικανοποίησης των πελατών της TUI Γερμανίας που επισκέφθηκαν την Ελλάδα παρουσίασε στη Ρόδο η Elke Janssen, επικεφαλής του τομέα TUI Hotel Consulting & Quality Management, το Σάββατο 1η Απριλίου 2017, στην 4η Ημερίδα για την Ποιότητα στον Τουρισμό, πρωτοβουλία του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου.

Τα στοιχεία αναδεικνύουν την αναβάθμιση της ποιότητας στην Ελλάδα, ενώ καταγράφονται υψηλότεροι βαθμοί συνολικής ικανοποίησης των Γερμανών πελατών που επισκέφθηκαν τη χώρα. Στην κλίμακα από το 0 έως το 10 (με άριστα το δέκα), η συνολική βαθμολόγηση της ποιότητας των ξενοδοχείων στην Ελλάδας ανέρχεται σε 8.70. Ξεχωρίζουν οι προορισμοί της Κω (8.84), της Ρόδου (8.73) και της Κρήτης (8.70). Σε σύγκριση με τις αντίστοιχες επιδόσεις του 2015, την μεγαλύτερη βελτίωση παρουσιάζει η Ρόδος (2015: 8.50).

Από την ανάλυση των επί μέρους δεικτών αξιολόγησης της ποιότητας προκύπτουν τα εξής γενικά συμπεράσματα:
Η ποιότητα αποτελεί για τους πελάτες κυρίαρχο παράγοντα στην επιλογή του ξενοδοχείου και του προορισμού.

  • Καλές επιδόσεις παρουσιάζουν τα ελληνικά ξενοδοχεία στις κατηγορίες “εξυπηρέτηση πελατών”, “ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις”, καθώς και στην ποιότητα των υπηρεσιών εστίασης. Υστερεί ελαφρώς έναντι των άλλων δεικτών η “ποιότητα των δωματίων”, παρουσιάζει ωστόσο βελτίωση σε σχέση με το 2015.
  • Σε σύγκριση με άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς, οι ελληνικοί συγκαταλέγονται σε εκείνους με τους υψηλότερους δείκτες στον τομέα της “φιλοξενίας”.
  • Στον αντίποδα, εμφανίζονται δυνατότητες βελτίωσης στους τομείς της περιβαλλοντικής φροντίδας των προορισμών καθώς και στην ποιότητα των πολιτιστικών υποδομών.

Σχετικά με το προφίλ των πελατών της TUI Γερμανίας στην Ελλάδα αποτυπώνονται τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Τα ζευγάρια (50%) και οι οικογένειες με παιδιά (40%) αποτελούν τις δύο μεγαλύτερες ομάδες Γερμανών πελατών της TUI στην Ελλάδα.
  • Το 43% των Γερμανών πελατών της TUI που επισκέπτεται την Ελλάδα ανήκει σε ανώτερα μορφωτικά επίπεδα (πανεπιστημιακή μόρφωση).
  • Το 49% των Γερμανών πελατών της TUI που επισκέπτεται την Ελλάδα ανήκει στα ανώτερα εισοδηματικά στρώματα.
  • Το 1/3 των Γερμανών πελατών της TUI που επισκέπτεται την Ελλάδα είναι ηλικίας 40-49 ετών, οι οποίοι αποτελούν τη μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα πελατών της TUI στην Ελλάδα. Ακολουθούν οι ηλικίες 50-59 ετών (27%) και 30-39 ετών (20%).
  • Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας με τον μεγαλύτερο αριθμό συνολικών αφίξεων Γερμανών πελατών της TUI στην Ελλάδα. Ακολουθούν οι μήνες Αύγουστος και Ιούνιος.

Η Elke Janssen είπε: “Διαπιστώνουμε ότι οι πελάτες προσανατολίζονται στις αξιολογήσεις άλλων πελατών. Στην TUI διαθέτουμε μια μεγάλη βάση δεδομένων με αξιολογήσεις για όλα τα ξενοδοχεία και όλους τους προορισμούς και μπορούμε να παρέχουμε εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι οι συνολικοί δείκτες ποιότητας στην Ελλάδα βελτιώθηκαν περαιτέρω σε σχέση με πέρυσι και υποστηρίζουμε πάντα τους συνεργάτες μας σε αυτήν την προσπάθεια”.

Ο κ. Μιχάλης Μαυρόπουλος, περιφερειακός διευθυντής Ανατολικής Μεσογείου της TUI Destination Services δήλωσε: “Η ποιότητα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας μας. Eίμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την αύξηση της ποιότητας όπως καταγράφεται στα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με τον όμιλο της TUI. Η θετική αυτή τάση είναι το αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας των ανθρώπων μας και των συνεργατών μας ξενοδόχων με στόχο την απόλυτη διαφύλαξη των υψηλών ξενοδoχειακών προδιαγραφών και υπηρεσιών προορισμού της TUI. Περιμένουμε φέτος στην χώρα μας αύξηση των αφίξεων απο τη Γερμανία της τάξης του 30% και η ομάδα της TUI Destination Services στην Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχτεί όλους τους πρόσθετους πελάτες με μοναδική αποστολή να παρέχει μια αξέχαστη εμπειρία διακοπών και να ‘δημιουργήσει χαμόγελα’, όπως ειναι το μότο μας (We Create Smiles!)”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024