Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΦορτηγό έπεσε επάνω σε πεζούς στη Στοκχόλμη, τουλάχιστον τρεις νεκροί
Τρομοκρατία

Φορτηγό έπεσε επάνω σε πεζούς στη Στοκχόλμη, τουλάχιστον τρεις νεκροί

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν σουηδικά ΜΜΕ, ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στο κέντρο της Στοκχόλμης και υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 15 τραυματίες.

Η σουηδική αστυνομία αντιμετωπίζει το συμβάν που σημειώθηκε στο κέντρο της Στοκχόλμης περί τις 16:00 (ώρα Ελλάδας) ως μια ενδεχόμενη τρομοκρατική ενέργεια, μεταδίδει η δημόσια σουηδική τηλεόραση SVT. Η σουηδική αστυνομία κάνει λόγο για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς, 15 τραυματίες και έναν νεκρό σκύλο.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της “Expressen”, αμέσως μετά την πρόσκρουση του φορτηγού στο εμπορικό κέντρο τρεις ένοπλοι άνδρες διέφυγαν από το σημείο, πληροφορία την οποία δεν επιβεβαιώνει η αστυνομία.

Κατά πληροφορίες που μετέδωσαν νωρίτερα σουηδικά ΜΜΕ και αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στο κέντρο της Στοκχόλμης, στον πεζόδρομο Drottninggatan (Queen Street), έναν από τους πιο πολυσύχναστους της πόλης.

Εικόνες που μετέδωσαν σουηδικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εικονίζουν ένα φορτηγό που εν μέρει έχει μπει μέσα στο πλαϊνό μέρος του πολυκαταστήματος Ahlens, στο κέντρο της Στοκχόλμης και μορφές που μοιάζουν με ανθρώπινες σορούς να έχουν καλυφθεί με κουβέρτες.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει τον τόπο της τραγωδίας και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν να κινούνται στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο της εφημερίδας Expressen ο οποίος βρισκόταν επί τόπου, οι αστυνομικοί προειδοποιούσαν τον κόσμο λέγοντας: “Παρατήστε ό,τι κρατάτε και τρέξτε”.

Ο Σουηδός πρωθυπουργος Stefan Lofven δήλωσε ότι η χώρα δέχθηκε επίθεση και ότι όλα συνηγορούν ότι αυτή ήταν μια πράξη τρομοκρατίας.

Οι αρχές έχουν εκκενώσει όλους τους σταθμούς του μετρό στο κέντρο της Στοκχόλμης και τα δρομολόγια του μετρό έχουν προς το παρόν σταματήσει.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024