Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια συνέχισαν την σταθερή αύξηση της κίνησης τον Φεβρουάριο

Άγγελος Ρεστάνης - 12 Απρίλιος 2017, 11:07

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι πιο πολλές από τις λιγότερο ώριμες αγορές στο ανατολικό τμήμα σημείωσαν διψήφια αύξηση της επιβατικής κίνησης, μαζί με την Κύπρο, το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα και την Πορτογαλία.


Η ACI Europe δημοσίευσε τα στοιχεία για την επιβατική κίνηση του Φεβρουαρίου 2017, των τελευταίων δηλαδή ενδείξεων επιβατικής κίνησης στην Ευρώπη.
 
Η επιβατική κίνηση στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια για τον Φεβρουάριο σημείωσε μέση αύξηση της τάξης του 5,2%, συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του περασμένου έτους. Αν και τα αεροδρόμια της ΕΕ συνέχισαν να σημειώνουν δυναμική ανάπτυξη (+ 5,5%), το χάσμα με τα αεροδρόμια εκτός ΕΕ (+ 4,2%) άρχισε να μειώνεται ίσως λόγω μιας πολύ βελτιωμένης απόδοση από τα ρωσικά αεροδρόμια και μερικών σημαντικών αυξήσεων στην Ισλανδία, την Ουκρανία και τη Γεωργία. Αντιθέτως, η επιβατική κίνηση συνεχίζει να μειώνεται στην Τουρκία, αν και με βραδύτερο ρυθμό σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.
 
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι πιο πολλές από τις λιγότερο ώριμες αγορές στο ανατολικό τμήμα σημείωσαν διψήφια αύξηση της επιβατικής κίνησης, μαζί με την Κύπρο, το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα και την Πορτογαλία.

Αν και οι αριθμοί που σημειώθηκαν είναι χαμηλότεροι από αυτούς του Ιανουαρίου, πρέπει να συμπεριληφθεί υπόψιν και η επιπλέον ημέρα του δίσεκτου φετινού Φεβρουαρίου. Κατά συνέπεια, σε μια ίση σύγκριση (28 ημερών), η επιβατική κίνηση σε όλη την Ευρώπη στην πραγματικότητα αυξήθηκε κατά 9%, με την αγορά της ΕΕ να σημειώνει επίσης αύξηση κατά 9,3% και το μπλοκ εκτός ΕΕ κατά 7,9%.
 
Κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, τα αεροδρόμια που υποδέχονται πάνω από 25 εκατ. επιβάτες ετησίως (ομάδα 1), είχαν αύξηση 3,2%, τα αεροδρόμια με 10-25 εκατ. επιβάτες (ομάδα 2) αύξηση 6,6%, τα αεροδρόμια που υποδέχονται 5-10 εκατ. επιβάτες (ομάδα 3) εμφάνισαν αύξηση κατά 8,1%, ενώ, τέλος, τα αεροδρόμια που υποδέχονται λιγότερο από 5 εκατ. επιβάτες ετησίως (ομάδα 4) ανέφεραν αύξηση 7,6%.
 
Τα αεροδρόμια που σημείωσαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην επιβατική κίνηση κατά τον Φεβρουάριο του 2017 (σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2016) είναι:
Ομάδα 1: Μόσχα SVO (+15.4%), Μάντσεστερ (+11.5%), Λονδίνο-Gatwick (+9.9%), Ζυρίχη (+6.8%) και Άμστερνταμ (+5.8%)
Ομάδα 2: Αγία Πετρούπολη (+27.8%), WAW Βαρσοβίας (+26.6%), Λισαβόνα (+20%), Πράγα (+17.8%) και SXF Βερολίνου (+16.1%)
Ομάδα 3: Κέφλαβικ (+50.1%), Κίεβο (+29.8%), Λάρνακα (+28%), Μάλτα (+25.1%) και Φάρο (+24.5%)
Ομάδα 4: Βουκουρέστι BBU (+1,041.9%), Νις (+354.4%), Αράντ (+133.3%), Μύκονος (+113.3%) και Οραδέα (+111%) 
Στην φωτογραφία: Το αεροδρόμιο της Μυκόνου|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top