Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικά θέματα

Κίνδυνος στον εναέριο χώρο της Κύπρου λόγω Τουρκίας

Θοδωρής Κουμέλης - 13 Απρίλιος 2017, 09:10

Ήρθε και επίσημα η επιβεβαίωση της Κομισιόν ότι υπάρχουν προβλήματα στον εναέριο χώρο της Κύπρου, όπως επισημαίνει η αεροπορική κοινότητα της χώρας εδώ και πολλά χρόνια.


Σε απάντηση της Κομισιόν, προς ερώτηση του ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη (ΔΗΚΟ, S&D) κατά πόσον υφίστανται σοβαροί κίνδυνοι στην περιοχή πτήσεων της Κύπρου λόγω της συμπεριφοράς της Τουρκίας, η Κομισιόν επιβεβαιώνει ότι, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) με ανάλυση του για την Περιοχή Πληροφοριών Πτήσης (FIR) Λευκωσίας, διαπιστώνει προβλήματα στην ασφάλεια των πτήσεων που συνεχίζουν να υπάρχουν.
 
Η Κομισιόν ενημερώνει ότι το θέμα “τέθηκε απευθείας σε δύο γύρους διαπραγματεύσεων για συνολική συμφωνία αεροπορικών μεταφορών που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα με την Τουρκία”, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η Επιτροπή έχει καταστήσει σαφές ότι η υπογραφή συμφωνίας, μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, εξαρτάται από την εφαρμογή λύσεων στο πρόβλημα ασφάλειας με βάση την νομοθεσία της ΕΕ η οποία προσφέρει το πλέον αποτελεσματικό πλαίσιο για τη διασφάλιση της ασφάλειας της αεροπορίας στην περιοχή.
 
Ενώ η Κομισιόν επιβεβαιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο τις ανησυχίες που τέθηκαν επίμονα από τον Κύπριο ευρωβουλευτή, ωστόσο, δεν έχει ικανοποιήσει το αίτημα του όπως του κοινοποιηθεί η σχετική έκθεση/ανάλυση του Οργανισμού που διαπιστώνει τους κινδύνους ασφάλειας. Προς τούτο, ο κ. Μαυρίδης με νέο αίτημά του στη βάση των αρχών της διαφάνειας και ενημέρωσης των ευρωπαίων πολιτών τους οποίους το θέμα αφορά, ζητά εκ νέου από την Κομισιόν να του παραδώσει την έκθεση/ανάλυση.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top