Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

+17% οι κρατήσεις των Ελλήνων για πασχαλινά πακέτα διακοπών

Βίκυ Καραντζαβέλου - 13 Απρίλιος 2017, 11:51

Αυτό το Πάσχα, οι Έλληνες αποφάσισαν να ταξιδέψουν περισσότερο και στο εξωτερικό, προτιμώντας κυρίως πακέτα σε κλασικούς προορισμούς της κεντρικής Ευρώπης, τη Ρώμη, το Λονδίνο, το Παρίσι καθώς και τα Βαλκάνια.


Αυξημένο ενδιαφέρον δείχνουν οι Έλληνες εκδρομείς για οργανωμένα πακέτα διακοπών το Πάσχα. Σε μια περίοδο που παραδοσιακά κυριαρχείται από μεμονωμένες μετακινήσεις προς την ελληνική ύπαιθρο, οι Έλληνες φέτος επιδιώκουν να εκμεταλλευθούν  τον καλό καιρό και τις αργίες για ταξίδια εντός και εκτός συνόρων.
 
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, FedHATTA, η ζήτηση για οργανωμένες διακοπές το Πάσχα υπολογίζεται ότι θα παρουσιάσει αύξηση 17% σε σχέση με πέρυσι. Η αύξηση αυτή καταγράφεται στα οργανωμένα πακέτα διακοπών καθώς και στον προγραμματισμό διαμονών σε ξενοδοχεία και καταλύματα, τα οποία διαθέτουν στην αγορά τα τουριστικά γραφεία-μέλη των ενώσεων της Ομοσπονδίας. Εξαιρετικά δημοφιλή για την περίοδο είναι τα οργανωμένα πακέτα 3-5 διανυκτερεύσεων.
 
Στο εσωτερικό της χώρας, ιδιαίτερη ώθηση φέτος φαίνεται να προσφέρει ο οδικός τουρισμός (οργανωμένα οδικά ταξίδια σε όλη την Ελλάδα, στα παραδοσιακά χωριά Ηπείρου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) ενώ θετική είναι και η συμβολή της κρουαζιέρας με τριήμερα προγράμματα.
 
Ο Αργοσαρωνικός, οι ανοιξιάτικες Κυκλάδες (Σαντορίνη, Μύκονος, Πάρος, Τήνος και Σύρος) αλλά και όλη η νησιωτική χώρα είναι ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς, όπως επίσης η Πελοπόννησος (Λεωνίδιο, Ναύπλιο, Αργολίδα και το παραλιακό μέτωπο από την Κυλλήνη μέχρι την Κυπαρισσία).
 
Στη βόρεια Ελλάδα παρουσιάζεται κίνηση στη Χαλκιδική και την Πιερία ενώ ιδιαίτερα αυξητικές τάσεις καταγράφονται φέτος στα Επτάνησα, όπου πρωταγωνιστεί η Κέρκυρα λόγω των τοπικών δρώμενων.
 
Αυτό το Πάσχα, οι Έλληνες αποφάσισαν να ταξιδέψουν περισσότερο και στο εξωτερικό, προτιμώντας κυρίως πακέτα σε κλασικούς προορισμούς της κεντρικής Ευρώπης, τη Ρώμη, το Λονδίνο, το Παρίσι καθώς και τα Βαλκάνια. Σύμφωνα με τα τουριστικά γραφεία, οι κρατήσεις για Κύπρο είναι καλές, ενώ σημαντική αύξηση παρατηρείται στα οργανωμένα ταξίδια στην Ισπανία και την Πορτογαλία.
 
Εν τω μεταξύ, αντίστοιχη τάση επικρατεί φέτος και στους μακρινούς προορισμούς, με αύξηση της ζήτησης για ταξίδια στα ΗΑΕ (Ντουμπάι), την Ασία και τις ΗΠΑ. 
 
Tην ίδια ώρα, έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στις κρατήσεις από το εξωτερικό αυτή την περίοδο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Αθήνα.
 
Σημαντικός παράγοντας στην αύξηση αυτή είναι το γεγονός ότι φέτος το Πάσχα καθολικών και ορθοδόξων συμπίπτουν, η νέα σύνδεση της Emirates Νέα Υόρκη-Αθήνα η οποία τονώνει την κίνηση από τις ΗΠΑ και τροφοδοτεί Αθήνα και νησιά με Αμερικανούς επισκέπτες καθώς και η κορυφαία έκθεση Σύγχρονης Τέχνης documenta 14 η οποία στρέφει το παγκόσμιο ενδιαφέρον για πολιτιστικά ταξίδια στην ελληνική πρωτεύουσα.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top