Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική προβολή

Συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού με αντιπροσωπεία αξιωματούχων της Κένυας

Θοδωρής Κουμέλης - 13 Απρίλιος 2017, 13:55

Ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας, συναντήθηκε με τον πρέσβη, κ. Tom Amolo, πολιτικό και διπλωματικό δραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς Εμπορίου της Κένυας για να συζητήσει σχετικά με τις προοπτικές τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας- Κένυας.


Οι σχέσεις Ελλάδας και Κένυας στον τουρισμό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης στο Υπουργείο Τουρισμού μεταξύ του γενικού γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργου Τζιάλλα, και του πρέσβη, κ. Tom Amolo, πολιτικού και διπλωματικού γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς Εμπορίου της Κένυας.
 
Στην πενταμελή κενυατική αντιπροσωπεία συμμετείχε επίσης η επίτιμη πρόξενος της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελληνική Δημοκρατία, κα Βίκυ Πανταζοπούλου, ενώ από το Υπουργείο Τουρισμού συμμετείχε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, κ. Σπύρος Παρθένης.
 
Οι δύο πλευρές συζήτησαν σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της διμερούς τουριστικής συνεργασίας. Ειδικότερα, εξέτασαν τις δυνατότητες για ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε τομείς όπως τουριστικές επενδύσεις, αγορά ακινήτων, τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση, διαχείριση τουριστικών λιμένων καθώς και σε ειδικές μορφές τουρισμού όπως ο γαστρονομικός τουρισμός, ο αθλητικός τουρισμός, ο τουρισμός για νέους και ο προσκυνηματικός τουρισμός.
 
Ο κ. Amolo ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι γνωστή στην Κένυα λόγω του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού τον οποίο διδάσκονται στα σχολεία ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα έναρξης απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Αθήνας και Ναϊρόμπι, η οποία θα ενίσχυε τις διμερείς τουριστικές ροές και τις εμπορικές σχέσεις.
 
Η κα Πανταζοπούλου επισήμανε τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και αναφέρθηκε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου στον Μαραθώνα όπου υπάρχει ειδικό τμήμα με κειμήλια που ανήκαν σε Κενυάτες Μαραθωνοδρόμους.
 
Ο κ. Τζιάλλας τόνισε ότι υπάρχει ευρύ πεδίο για την ανάπτυξη επωφελών συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών στον τουρισμό.
 
Οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη βούλησή τους να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την οριστικοποίηση του υπό διαπραγμάτευση διμερούς Μνημονίου Κατανόησης Τουριστικής Συνεργασίας.
 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του πρέσβη κ. Amolo στην Ελλάδα.
 
 
Στην φωτογραφία: O Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας με τον πρέσβη, κ. Tom Amolo, πολιτικό και διπλωματικό γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς Εμπορίου της Κένυας και τους συνεργάτες του, την επίτιμη πρόξενο της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελληνική Δημοκρατία, κα Βίκυ Πανταζοπούλου και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου, κ. Σπύρο Παρθένη|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top