Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Ρωσία απειλεί με διακοπή των πτήσεων την Τουρκία
Αεροπορικά θέματα

Η Ρωσία απειλεί με διακοπή των πτήσεων την Τουρκία

Οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας είναι ιδιαίτερα τεταμένες τις τελευταίες ημέρες όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές, κυρίως λόγο της απαίτησης της Τουρκίας για παραίτηση του Άσαντ. Ως αποτέλεσμα, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι ίσως διακόψει τις πτήσεις προς την Τουρκία.

“Η Ρωσία ίσως διακόψει τις πτήσεις της προς Τουρκία λόγω της δύσκολης πολιτικής κατάστασης που επικρατεί εκεί” προειδοποίησε τις αεροπορικές εταιρείες η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορικών Μεταφορών σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.
 
Οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας είναι ιδιαίτερα τεταμένες τις τελευταίες ημέρες επειδή η Τουρκία, μετά τη χημική επίθεσης της Συρίας, ζήτησε από τον πρόεδρο Άσαντ, έναν βασικό σύμμαχο της Ρωσίας, να παραιτηθεί. 
 
Πολλές φορές οι κλυδωνισμοί μεταξύ των δύο χωρών έχουν επηρεάσει το εμπόριο και τον τουρισμό τους λόγω των συνεχών οικονομικών περιορισμών που επιβάλει η μια χώρα στην άλλη. 
 
Αν η Ρωσία διακόψει τις πτήσεις προς την Τουρκία, θα βλάψει σοβαρά την ήδη επηρεασμένη τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας η οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στους Ρώσους επισκέπτες. 
 
Από την άλλη η Τουρκία αποτελεί για τη Ρωσία έναν σημαντικό αγοραστή των γεωργικών προϊόντων της. Μάλιστα η είδηση της απαγόρευσης των τσάρτερ έρχεται λίγες εβδομάδες προτού η Μόσχα και η Άγκυρα συναντηθούν για να συζητήσουν το λόγο που η Άγκυρα από τα μέσα Μαρτίου έχει επιβάλει υψηλούς δασμούς στις εισαγωγές των ρωσικών προϊόντων, αφήνοντας τα προϊόντα της χώρας αδιάθετα. 
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024