Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πολιτισμός

Ελεύθερη είσοδος σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους σήμερα Τρίτη 18/4

Άγγελος Ρεστάνης - 18 Απρίλιος 2017, 09:51

Όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 π.μ. έως τις 8μ.μ. με ελεύθερη είσοδο, λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών.


Ελεύθερη είναι η είσοδος σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους σήμερα Τρίτη 18/4 στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών 2017, που έχει καθιερωθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS).
 
Όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί με το θερινό ωράριο και θα υποδέχονται τους επισκέπτες από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.
 
Στόχος της συγκεκριμένης επετείου είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της pολιτιστικής kληρονομιάς γι’ αυτό και τη συγκεκριμένη ημέρα διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο εκδηλώσεις.
 
Έτσι, το Ελληνικό Τμήμα του ICOMOS οργανώνει κάθε χρόνο εκδηλώσεις με την ευκαιρία της παραπάνω επετείου.
 
Όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Πολιτισμού, με συνεχές ωράριο λειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης, του Ακρωτηρίου Θήρας και του Ανακτόρου Ζάκρου, της Πέλλας, του Σουνίου, η Κνωσός (έως τις 7 μ.μ.), το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, το Εθνικό Αρχαιολογικό, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ο αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών (Βεργίνα), η Σπιναλόγκα κ.ά. 
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top