Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροδρόμια

Αυτόματος έλεγχος διαβατηρίων σε Λάρνακα και Πάφο

Θοδωρής Κουμέλης - 18 Απρίλιος 2017, 10:39

Σε τροχιά αναβάθμισης τα αεροδρόμια της Κύπρου, ώστε να καταφέρουν να εξυπηρετήσουν καλύτερα τον αυξημένο αριθμό επιβατών που αναμένεται να επισκεφθεί το νησί τους ερχόμενους μήνες.


Αναβαθμίζονται τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, καθώς εγκαθίστανται αυτόματα συστήματα διαβατηρίων, προκειμένου να εξυπηρετήσουν την αυξημένη κίνηση που αναμένεται να υπάρξει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην Κύπρο.
 
Επιπλέον, από τις 15 Ιουνίου και μετά, όπως αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα, τον έλεγχο των χειραποσκευών αναλαμβάνουν ιδιωτικές εταιρίες, ενώ οι αστυνομικοί που θα απελευθερωθούν θα αναλάβουν τον έλεγχο διαβατηρίων.
 
Το θέμα απασχόλησε τον υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου με την Αστυνομία.
 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μετά το περσινό ρεκόρ στον τουρισμό, φέτος αναμένεται να διακινηθούν μέσω των κυπριακών αεροδρομίων περί τα 9 εκατομμύρια ταξιδιώτες.
 
Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αξιολογήθηκαν όλα τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν εντός ή εκτός αεροδρομίων προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ταξιδιώτες, ενώ από πλευράς της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, αναφέρθηκε ότι θα επανδρώνονται όλα τα σημεία ελέγχου.
 
Οι οδηγίες που έλαβαν οι αστυνομικοί είναι πως όταν εντοπίζουν πλαστά έγγραφα, να προχωρούν σε σχολαστικούς ελέγχους, ώστε να καλύπτονται οι περιπτώσεις που σχετίζονται με την τρομοκρατία.
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top