Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑυτόματος έλεγχος διαβατηρίων σε Λάρνακα και Πάφο
Αεροδρόμια

Αυτόματος έλεγχος διαβατηρίων σε Λάρνακα και Πάφο

Σε τροχιά αναβάθμισης τα αεροδρόμια της Κύπρου, ώστε να καταφέρουν να εξυπηρετήσουν καλύτερα τον αυξημένο αριθμό επιβατών που αναμένεται να επισκεφθεί το νησί τους ερχόμενους μήνες.

Αναβαθμίζονται τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, καθώς εγκαθίστανται αυτόματα συστήματα διαβατηρίων, προκειμένου να εξυπηρετήσουν την αυξημένη κίνηση που αναμένεται να υπάρξει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην Κύπρο.
Επιπλέον, από τις 15 Ιουνίου και μετά, όπως αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα, τον έλεγχο των χειραποσκευών αναλαμβάνουν ιδιωτικές εταιρίες, ενώ οι αστυνομικοί που θα απελευθερωθούν θα αναλάβουν τον έλεγχο διαβατηρίων.
Το θέμα απασχόλησε τον υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου με την Αστυνομία.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μετά το περσινό ρεκόρ στον τουρισμό, φέτος αναμένεται να διακινηθούν μέσω των κυπριακών αεροδρομίων περί τα 9 εκατομμύρια ταξιδιώτες.
Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αξιολογήθηκαν όλα τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν εντός ή εκτός αεροδρομίων προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ταξιδιώτες, ενώ από πλευράς της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, αναφέρθηκε ότι θα επανδρώνονται όλα τα σημεία ελέγχου.
Οι οδηγίες που έλαβαν οι αστυνομικοί είναι πως όταν εντοπίζουν πλαστά έγγραφα, να προχωρούν σε σχολαστικούς ελέγχους, ώστε να καλύπτονται οι περιπτώσεις που σχετίζονται με την τρομοκρατία.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024