Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Νομοθεσία

Αλλαγές στην παραχώρηση παραλίας και αιγιαλού σε ξενοδοχεία και καταστήματα εστίασης

Τατιάνα Ρόκου - 18 Απρίλιος 2017, 11:25

Σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε στις 11 Απριλίου 2017, για το νομοσχέδιο 'Τροποποιήσεις διατάξεων της δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις' , σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, θα υπάρξουν αλλαγές στην παραχώρηση παραλίας και αιγιαλού σε ξενοδοχεία και καταστήματα εστίασης.


Ψηφίστηκε σχετική τροπολογία, που είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο ‘Τροποποιήσεις διατάξεων της δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις’ και τροποποιεί το άρθρο 13 του Ν. 2971/2001. 
 
Αναλυτικότερα, το άρθρο 15 του νομοσχεδίου, του οποίου αναμένεται η δημοσίευση σε ΦΕΚ, τροποποιείται το σχετικό άρθρο του νόμου του σχετικού με την παραχώρηση αιγιαλού και προβλέπεται και η διαδικασία της παραχώρησης μέσω δημοπρασίας.
 
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 13 του ν. 2971/2001, όπως αντικαταστάθηκε προβλέπεται ότι η παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης ή παρόχθιας ζώνης γίνεται µε απόφαση του yπουργού Οικονομικών, έναντι ανταλλάγματος, κατόπιν δημοπρασίας, η οποία μπορεί να διεξάγεται και ηλεκτρονικά. Η διαδικασία δημοπρασίας, οι γενικοί όροι και προϋποθέσεις, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την παραχώρηση ρυθµίζεται µε απόφαση του yπουργού Οικονοµικών.
 
Είναι δυνατή, επίσης, η παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης ή παρόχθιας ζώνης για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόµενους ή την αναψυχή του κοινού, ιδίως για εκµίσθωση θαλάσσιων µέσων αναψυχής, τραπεζοκαθισµάτων, οµπρελών, λειτουργία τροχήλατου αναψυκτηρίου, µε τη διαδικασία που προβλέπεται.
 
Εξάλλου, στις όµορες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εν γένει, κάµπινγκ, κέντρα αναψυχής ή ναυταθλητικά σωµατεία εποπτευόµενα από τη Γενική Γραµµατεία Αθλητισµού µπορεί να παραχωρείται µε αντάλλαγµα η απλή χρήση αιγιαλού, παραλίας, όχθης ή παρόχθιας ζώνης χωρίς δηµοπρασία, για χρονικό διάστηµα µέχρι 3 χρόνια.
 
Επιτρέπεται, τέλος, η απευθείας παραχώρηση µε ή χωρίς αντάλλαγµα σε δήµους. Για την παραχώρηση εκδίδεται υπουργική απόφαση, στην οποία συµπεριλαµβάνονται οι όροι και οι προϋποθέσεις. Η περαιτέρω εκµίσθωση χώρων σε τρίτους, επιτρέπεται µε τη διαδικασία που προβλέπεται.


Nομοσχέδιο


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top