Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικά θέματα

Κανένα πολιτικό κίνητρο πίσω από τις ακυρώσεις πτήσεων προς τη Β.Κορέα υποστηρίζει η Κίνα

Άγγελος Ρεστάνης - 18 Απρίλιος 2017, 12:06

Κινέζοι εκπρόσωποι υποστήριξαν πως οι ακυρώσεις των πτήσεων από το Πεκίνο με προορισμό την πόλη Πιονγκγιάνγκ διεκόπησαν λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από τον κόσμο, και όχι λόγω πολιτικών διαφωνιών.


Το Πεκίνο απέρριψε κάθε είδους υποψία πολιτικής εμπλοκής και κινήτρου πίσω από τις ακυρώσεις των αεροπορικών πτήσεων της Air China προς την πόλη Πιονγκγιάνγκ, σε ένα κλίμα εικασιών ότι η κίνηση αυτή είχε ως στόχο να ασκήσει πίεση στη Βόρεια Κορέα για το ζήτημα με τους πυραύλους της.
 
Η απόρριψη των εικασιών αυτών προήλθε την Δευτέρα, τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση κινεζικού τηλεοπτικού σταθμού ότι η αεροπορική εταιρεία Air China, ο διεθνής αερομεταφορέας της χώρας, διέκοψε την διαδρομή Πεκίνο-Πιονγκγιάνγκ στον απόηχο της κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ της κορεατικής χερσονήσου με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
 
Ο Κινέζος εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Lu Kang ανέφερε χαρακτριστικά ότι “η κίνηση αυτή ήταν καθαρά βασισμένη σε θέματα οικονομικής στρατηγικής της αεροπορικής” και πως “είναι φυσιολογικό για την Air China αλλά και για άλλες εταιρείες να προβαίνουν σε τέτοιου είδους δράσεις, πράγμα για το οποίο δεν θα έπρεπε να υπάρχει τόση πολλή ερμηνεία και ανάλυση”. 
 
Ένας άλλος εκπρόσωπος της κινεζικής αεροπορικής εταιρείας σημείωσε πως οι πτήσεις του συγκεκριμένου δρομολογίου διεκόπηκαν λόγω χαμηλής ζήτησης των πελατών. Σημαντικό είναι επίσης και το γεγονός ότι πολλοί σπουδαίοι ταξιδιωτικοί πράκτορες της Κίνας πρόσφατα σταμάτησαν τις προσφορές και τα πακέτα προς τη Βόρεια Κορέα λόγω έλλειψης οικονομικού ενδιαφέροντος από τους πελάτες.
 
Όλα αυτά τα χαμηλά ποσοστά ενδιαφέροντος για τη Βόρεια Κορέα προέρχονται από το γεγονός ότι το Πεκίνο δέχεται πιέσεις από την Ουάσινγκτον για να λάβουν μέτρα και να προβούν σε ενέργειες ώστε να χαλιναγωγήσουν τα πυραυλικά και πυρηνικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας.
 
Είναι γεγονός πως η Κίνα, και ιδιαιτέρως το Πεκίνο αποτελούν μεγάλο σύμμαχο και ίσως τον μοναδικό εμπορικό βοηθό της Β. Κορέας, όμως υποστήριξαν τις κυρώσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κατά των πυραυλικών και πυρηνικών δοκιμών που γίνονται στην περιοχή Πιονγκγιάνγκ. 
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top