Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχία

Αδυναμία εύρεσης ξενοδοχειακού προσωπικού στη Ρόδο

Θοδωρής Κουμέλης - 18 Απρίλιος 2017, 12:42

Η έλλειψη εργατικού δυναμικού στη Ρόδο, άρχισε να εμφανίζεται περισσότερο από άλλες χρονιές, αφού μεγάλο μέρος του ντόπιου εργατικού δυναμικού έχει μεταναστεύσει από τη Ρόδο στο εξωτερικό ή έχει εγκαταλείψει τον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων αναζητώντας άλλες πιο μόνιμες εργασίες.


Εναγωνίως αναζητούν ακόμα πρόσθετο εξειδικευμένο προσωπικό, αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού της Ρόδου, προκειμένου να καλύψουν τις αντίστοιχα αυξημένες ανάγκες που θα υπάρξουν στην επικείμενη τουριστική σεζόν, σύμφωνα με δημοσίευμα από την Ροδιακή.
 
Η έλλειψη εργατικού δυναμικού ειδικά εφέτος, άρχισε να παρουσιάζεται περισσότερο από άλλες χρονιές, αφού μεγάλο μέρος του ντόπιου εργατικού δυναμικού έχει μεταναστεύσει από τη Ρόδο στο εξωτερικό ή εγκαταλείποντας τον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων αναζητώντας άλλες πιο μόνιμες εργασίες.
 
Ενόψει αυτής της κατάστασης, πολλοί ξενοδόχοι έχουν ζητήσει την συνδρομή ακόμα και των συνδικαλιστικών σωματείων για την εύρεση προσωπικού, αλλά τα κενά όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μέχρι σήμερα (ελάχιστες μέρες πριν από την έναρξη της σεζόν) δεν έχουν ακόμα καλυφθεί.
 
Κάποιοι από τους ροδίτες ξενοδόχους που αγαπούν τον τόπο τους, επιμένουν να προτιμούν ντόπιο εργατικό δυναμικό και όχι μαθητές από το εξωτερικό κλπ. Αν όμως δεν μπορέσουν να καλύψουν τις απαιτούμενες θέσεις τι θα κάνουν; 
 
Επειδή προφανώς με μαγικά δεν λειτουργούν τα ξενοδοχεία, το πιο πιθανό είναι να προσλάβουν άσχετο με το αντικείμενο προσωπικό (συρρικνώνοντας έτσι την ποιότητα παροχής υπηρεσιών προς τους πελάτες).|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top