Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Ξεκινά το καλοκαίρι η νέα Cyprus Airways

Άγγελος Ρεστάνης - 19 Απρίλιος 2017, 11:35

Με 3-4 κοντινούς προορισμούς θα ξεκινήσει το καλοκαίρι η πρώτη φάση του πτητικού προγράμματος της νέας Cyprus Airways, με στόχο την ολοκλήρωσή του το Μάρτιο του 2018. Το Ηράκλειο αναμένεται να είναι και ο πρώτος προορισμός που θα πετάξει η εταιρεία.


Με τρεις ή τέσσερις κοντινούς προορισμούς θα ξεκινήσει το καλοκαίρι η πρώτη φάση του πτητικού προγράμματος της νέας Cyprus Airways, αλλά και με κάποιες ναυλωμένες πτήσεις σε συνεργασία με ταξιδιωτικούς οργανισμούς. Η εταιρεία πρόσφατα ολοκλήρωσε τις διαδικασίες αδειοδότησης και έλαβε το Commercial License.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα εκτελέσθηκε δοκιμαστική πτήση της νέας Cyprus Airways ή των νέων Κυπριακών Αερογραμμών από το αεροδρόμιο της Λάρνακας προς το Ηράκλειο της Κρήτης. Το Ηράκλειο αναμένεται να είναι και ο πρώτος προορισμός που θα πετάξει η εταιρεία. Η πτήση έγινε με στελέχη της πολιτικής αεροπορίας, με σκοπό την απόκτηση της άδειας AOC (Air Operator Certificate) για την άδεια μεταφοράς επιβατών.Ακόμα, όμως η εταιρεία δεν έχει ολοκληρώσει το διαδικτυακός της κόμβο και την πώληση εισιτηρίων προς το κοινό, όπως είχε ανακοινωθεί. Το σήμα των Κυπριακών Αερογραμμών πουλήθηκε μέσω διαγωνισμού του έκανε, το Ιούλιο του 2016, το κυπριακό Υπουργείο Οικονομικών, στην Charlie Airlines, μία κοινοπραξία που συμμετέχει με 60% η ρωσικών συμφερόντων Siberia S7 Group, ενώ το μειοψηφικό κομμάτι κατέχουν Κύπριοι επενδυτές. Η συμφωνία έκλεισε στα 2,4 εκατ. ευρώ, και έχει διάρκεια 10 ετών, με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα 5.

Περιλαμβάνει το έμβλημα της εταιρείας, και το λογότυπό της Cyprus Airways. Η εταιρεία εγγράφηκε στην Κύπρο ως κυπριακή, ρωσικών συμφερόντων. Η πρώτη ανακοίνωση ανέφερε ότι η εταιρία θα αρχίσει με πτήσεις προς Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο και Ρωσία.

Αυτήν τη στιγμή η Cyprus Airways, έχει στη διάθεσή της ένα Airbus 319 και ενώ μέχρι το Μάρτιο της επόμενης χρονιάς θα λάβει και το δεύτερό της αεροσκάφος, ενώ ίσως να ενισχυθεί περαιτέρω μέχρι το τέλος του 2018.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top