Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤα 20 αεροδρόμια με την περισσότερη επιβατική κίνηση διεθνώς για το 2016
Αερομεταφορές

Τα 20 αεροδρόμια με την περισσότερη επιβατική κίνηση διεθνώς για το 2016

Η πρώτη θέση στον κόσμο συνέχισε να ανήκει στο αεροδρόμιο Atlanta-Hartsfield-Jackson (ATL). Με πάνω από 104 εκατ. επιβάτες και με ρυθμό αύξησης 2,6% το 2016, ο αερολιμένας βρίσκεται σε απόσταση δύο ωρών από το 80% του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων (Airports Council International – ACI), που είναι ο εμπορικός φορέας όλων των αεροδρομίων παγκοσμίως, ανακοίνωσε τα στατιστικά στοιχεία για την κίνηση που είχαν τα αεροδρόμια ανά τον κόσμο μέσα στο 2016. Τα στατιστικά στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η κίνηση στους 20 πιο πολυσύχναστους αεροπορικούς κόμβους αυξήθηκε κατά 4,7% το 2016. Σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά, το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου παραμένει το ίδιο: Το Atlanta-Hartsfield-Jackson (ATL) στις ΗΠΑ κατατάσσεται ως το πιο πολυάσχολο αεροδρόμιο στον κόσμο, με πάνω από 104 εκατ. επιβάτες, 2,6% περισσότερους από το 2015.

Βασισμένο σε έρευνες από 1.179 αεροδρόμια παγκοσμίως, τα αποτελέσματα της ACI για τα αεροδρόμια που υποδέχθηκαν τους περισσότερους επιβάτες το 2016 αποκαλύπτουν ότι η πρώτη θέση στον κόσμο συνέχισε να ανήκει στο αεροδρόμιο Atlanta-Hartsfield-Jackson (ATL). O αερολιμένας βρίσκεται σε απόσταση δύο ωρών από το 80% του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών, κάτ που αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα.

Το Πεκίνο (PEK) κατέλαβε τη δεύτερη θέση, το Ντουμπάι (DXB) “κλείδωσε” και πάλι την τρίτη θέση, ενώ το Λος Άντζελες (LAX), ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κόμβους, ανέβηκε στην τέταρτη θέση.

Το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης (IST) κατέλαβε την θέση του 5ου πιο πολυσύχναστου αερολιμένα της Ευρώπης μετά το Heathrow του Λονδίνου, το Charles de Gaulle του Παρισιού, του αεροδρομίου του Άμστερνταμ και του γερμανικού Franfurt Main.

Πολλοί ειδικοί πίστευαν ότι το ATL θα έχανε την πρωτιά από το αεροδρόμιο του Πεκίνου, το οποίο βρισκόταν στη δεύτερη θέση πέρυσι. Αυξάνοντας τα ποσοστά του κατά 5%, φτάνοντας περισσότερους από 94 εκατ. επιβάτες το 2016, το αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη κίνηση στην Κίνα παρουσίαζε υποτονική ανάπτυξη τα προηγούμενα χρόνια, καθώς αντιμετώπιζε συνεχείς περιορισμούς χωρητικότητας. Αντιθέτως, το ATL παρουσίαζε τα υψηλότερα επίπεδα αύξησης στόλου αεροσκαφών το 2015, κυρίως από την Delta Air Lines, τον βασικό αερομεταφορέα του αερολιμένα.

Το Ντουμπάι (DXB) παρέμεινε στην τρίτη θέση. Όντας τεράστιος συνδετικός κρίκος για πολλές διεθνείς, μεγάλων αποστάσεων πτήσεις, το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είναι επίσης το πιο πολυσύχναστο του κόσμου σε ό,τι αφορά σε διεθνείς επιβάτες, πιο μπροστά ακόμη και από το Heathrow του Λονδίνου (LHR). Η συνολική επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο DXB αυξήθηκε κατά 7,2% μέσα στο 2016.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024