Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Φιλοξενία

Η Hotelbeds εξαγοράζει την GTA από την Kuoni

Άγγελος Ρεστάνης - 21 Απρίλιος 2017, 14:59

Η συμφωνία της GTA έρχεται μόλις δύο μήνες αφότου ο όμιλος Hotelbeds συμφώνησε να αναλάβει την Tourico Holidays με έδρα τις ΗΠΑ.


Ο τουριστικός διανομέας B2B, GTA αποκτήθηκε από τον όμιλο Hotelbeds. Η ελβετική ταξιδιωτική εταιρεία Kuoni θα διατηρήσει ένα σημαντικό μειοψηφικό πακέτο μετοχών της επιχείρησης μετά τη διάθεσή της στη Hotelbeds. Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συναλλαγής δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Η συμφωνία της GTA έρχεται μόλις δύο μήνες αφότου ο όμιλος Hotelbeds συμφώνησε να αναλάβει την Tourico Holidays με έδρα τις ΗΠΑ. Η απόκτηση της GTA, η οποία θα ενταχθεί και στο επιχειριακό τμήμα bedbank της Hotelbeds, ενισχύει περαιτέρω την παγκόσμια εμβέλεια του ομίλου για B2B διαμονή.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Hotelbeds, Joan Vila, δήλωσε: “Με μεγάλη μου χαρά ανακοινώνω ότι η GTA θα ενταχθεί στον όμιλο Hotelbeds. Αυτή η συμφωνία φέρνει μια άλλη μεγάλη bedbank στην ‘οικογένεια’ του Ομίλου Hotelbeds, μετά την ανακοίνωση του Φεβρουαρίου ότι η Tourico Holidays εντάσσεται σε μας. Και οι δύο αυτές σημαντικές συμφωνίες υπογραμμίζουν σαφώς τη σταθερή δέσμευσή μας να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της επιχείρησής μας τόσο οργανικά όσο και μέσω δραστηριοτήτων συγχώνευσης και εξαγοράς.

Η GTA είναι ένας πολύ επιτυχημένος B2B ταξιδιωτικός διανομέας, με αποδεδειγμένο πολύ καλό ιστορικό, που παρέχει ξενοδοχεία, μεταφορές και δραστηριότητες στο παγκόσμιο ταξιδιωτικό εμπόριο, με τη βοήθεια διαμεσολαβητών, OTAs και τουριστικών πρακτορείων λιανικού εμπορίου.

Όπως και ο Όμιλος Hotelbeds, έτσι και η GTA κατέχει ένα εξαιρετικό παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο ξενοδοχειακών και ταξιδιωτικών βοηθητικών προϊόντων, που τα συνδέει και τα διανέμει μέσω API integration ή online πλατφόρμας κρατήσεων. Το παγκόσμιο ‘αποτύπωμα’ της GTA και ιδιαίτερα η πολύ ανεπτυγμένη παρουσία της στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές Ασίας-Ειρηνικού και Μέσης Ανατολής είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την αναπτυξιακή στρατηγική του Ομίλου Hotelbeds”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της GTA, Ivan Walter, πρόσθεσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι από την ευκαιρία που μας φέρνει ο συνδυασμός δυνάμεων με τον Όμιλο Hotelbeds. Η ιστορία μας και το αποδεδειγμένο track record μας μιλούν από μόνα τους και σε συνδυασμό με τη Hotelbeds Group μπορούμε να παρέχουμε έναν πλούτο εμπειριών, δέσμευση και σαφή στρατηγική εστίαση στον τομέα B2B. Πιστεύουμε ότι τα σημερινά νέα είναι ορόσημο για τη βιομηχανία και εξαιρετικά για τους προμηθευτές και τους πελάτες μας”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top