Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Οι ταξιδιωτικοί κανονισμοί του Trump αποθαρρύνουν τους τουρίστες λένε οι ειδικοί

Άγγελος Ρεστάνης - 24 Απρίλιος 2017, 12:41

Η συγκεκριμένη ταξιδιωτική απαγόρευση μπορεί μεν να επηρεάσει μόνο το 0,1% του συνόλου των τουριστών, όμως το γενικό σκεπτικό της πολιτικής του Τrump έχει πλήξει σοβαρά το "όνομα" των ΗΠΑ ως τουριστικό προορισμό.


Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Donald Trump, ισχυρίζεται ότι επιθυμεί να κρατά εκτός συνόρων των ΗΠΑ όσους φαίνεται να αποτελούν κάποιου είδους απειλή για την ασφάλεια του αμερικανικού έθνους. Οι εμπειρογνώμονες του τουρισμού όμως ισχυρίζονται ότι οι πρακτικές αυτές του Αμερικανού προέδρου απειλούν την τουριστική βιομηχανία της χώρας.
 
Σύμφωνα με μία έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα υπάρχει μια μείωση της τάξεως των 10,6 εκατομμυρίων τουριστών φέτος και υπολογίζεται από την εταιρεία Tourism Economics ότι η αναμενόμενη κατά 7% μείωση στις εισερχόμενες τουριστικές ροές θα κοστίσει στην αμερικανική οικονομία περισσότερο από 18 δισ. δολ. και 107.000 θέσεις εργασίας.
 
Περισσότερες από τις μισές εργασιακές απώλειες θα είναι λόγω του μειωμένου ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος από τον Καναδά, καθώς και το Μεξικό.
 
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με τις τουριστικές μειώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δυτική Ευρώπη. Τον περασμένο Μάρτιο, ο Trump ανακήρυξε το “πάγωμα” της βίζας για 90 ημέρες, στους πολίτες της Υεμένης, του Σουδάν, της Σομαλίας, της Λιβύης, του Ιράν και τη Συρίας. Οι περιορισμοί πάντως αυτοί μπλοκαρίστηκαν από το δικαστήριο.
 
Η κυβέρνηση Trump απαγόρευσε επίσης στους ταξιδιώτες από 10 αεροδρόμια μουσουλμανικών κρατών να φέρνουν φορητούς υπολογιστές μέσα στην καμπίνα του αεροπλάνου. Ωστόσο, οι αλλαγές αυτές στη πολιτική των αεροπορικών εταιρειών ήταν αρκετά περιορισμένες.
 
Παρ‘όλα αυτά, η αντιπαράθεση που έχει δημιουργηθεί έχει αρχίσει να αποθαρρύνει τους ταξιδιώτες παγκοσμίως. ο Adam Sacks, πρόεδρος της Tourism Economics δήλωσε ότι η συγκεκριμένη ταξιδιωτική απαγόρευση μπορεί μεν να επηρεάσει μόνο το 0,1% του συνόλου των τουριστών, όμως το γενικό σκεπτικό της πολιτικής του Τrump έχει πλήξει σοβαρά το “όνομα” των ΗΠΑ ως τουριστικό προορισμό.
 
Επίσης, είναι δεδομένο ότι ένα σχετικά ισχυρό δολάριο επηρεάζει αρνητικά τον τουρισμό στις ΗΠΑ.
 
Ο Sacks δήλωσε ακόμη ότι αυτήν τη στιγμή προβλέπεται μια απότομη πτώση των τουριστών που επισκέπτονται τις ΗΠΑ. Πρόσθεσε επίσης ότι σύμφωνα με τα στοιχεία των κρατήσεων και των ερευνών, οι ταξιδιώτες προσαρμόζουν τα πλάνα τους σχετικά με την εκάστοτε περίσταση. Ο Mike McCormick, εκτελεστικός διευθυντής του Global Business Travel Association, ανέφερε ότι όχι μόνο το ταξίδι αναψυχής, αλλά και το επαγγελματικό ταξίδι πρόκειται να πληγεί από τις πολιτικές του Trump, καθώς κάποιοι ταξιδιώτες ανησυχούν ότι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στα σύνορα.
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top