Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικά θέματα

Οι εργαζόμενοι της Alitalia απέρριψαν το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας

Άγγελος Ρεστάνης - 25 Απρίλιος 2017, 15:06

Οι εργαζόμενοι καλούνταν να αποφασίσουν στο δημοψήφισμα σχετικά με ζητήματα όπως απολύσεις 890 ατόμων, περικοπή των μισθών κατά ποσοστό του 8% και περιορισμό των ρεπό.


Οι εργαζόμενοι στην Alitalia απέρριψαν το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρίας, δημιουργώντας έτσι νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων, διεξάγοντας μάλιστα δημοψήφισμα το οποίο πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Η καταμέτρηση βρίσκεται στην τελική της φάση, αλλά το “όχι” έχει ήδη ξεπεράσει το 50%.
 
Οι εργαζόμενοι καλούνταν να αποφασίσουν στο δημοψήφισμα σχετικά με ζητήματα όπως απολύσεις 890 ατόμων, περικοπή των μισθών κατά ποσοστό του 8% και περιορισμό των ρεπό. Όλες τις περασμένες ημέρες, η ιταλική κυβέρνηση είχε παροτρύνει τους εργαζόμενους να υπερψηφίσουν την πρόταση, για “να μπορέσει να εξασφαλισθεί η οικονομική επιβίωση και η ανακεφαλαιοποίηση της εταιρείας.” Οι εργαζόμενοι, όμως, εξέφρασαν με την ψήφο τους και την οργή τους για την κακοδιαχείριση του παρελθόντος.
 
Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, η Alitalia βυθίζεται στο χάος και αναμένεται να εισέλθει σε καθεστώς έκτακτης διαχείρισης, το οποίο εκτιμάται πως θα συζητήσει σήμερα η διοίκηση της εταιρείας. 
 
Εάν δεν βρεθούν νέοι μέτοχοι είναι πολύ πιθανό να οδεύσει προς τη βαθμιαία, όσο και αμετάκλητη, διακοπή της λειτουργίας της. Για να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο, δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια χρηματοδοτική παρέμβαση από το κράτος, η οποία όμως θα πρέπει να έχει την έγκριση και της Κομισιόν.
 
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι συναντήθηκε, νωρίτερα, με τον υπουργό οικονομικής ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα και με τον υπουργό μεταφορών Γκρατσιάνο Ντελρίο, για να καταρτίσουν ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για να καταφέρει η εταιρεία να περάσει όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα αυτή την κατάσταση.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top