Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

Στις 10 Μαΐου το 2ο Greek Tourism Workshop στο Λίβανο

Θοδωρής Κουμέλης - 26 Απρίλιος 2017, 12:21

Από ελληνικής πλευράς στο 2o Greek Tourism Workshop in Lebanon έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή κορυφαίες τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμοί.


Διευρύνεται η τουριστική παρουσία της Ελλάδας στην αγορά του Λιβάνου. Στις 10 Μαΐου πραγματοποιείται στη Βηρυτό το 2ο Greek Tourism Workshop in Lebanon, εκδήλωση στην οποία ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 132 τουριστικά πρακτορεία του Λιβάνου. Υπογραμμίζεται ότι το 2ο Greek Tourism Workshop in Lebanon θα λάβει χώρα στο πολυτελές ξενοδοχείο Mövenpick Hotel & Resort της Βηρυτού και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και έχει την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Λίβανο.
 
H διεύρυνση της τουριστικής αγοράς του Λιβάνου για την Ελλάδα και η ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος προς τη χώρα μας αποτελούν κυρίαρχο στόχο της Εκδήλωσης, η οποία αρχικά περιλαμβάνει την πραγματοποίηση Workshop με την διενέργεια ραντεβού (Β2Β) και ακολουθεί το επίσημο δείπνο στο οποίο παρουσιάζεται στο τουριστικό κοινό του Λιβάνου ο προορισμός της Ελλάδας.
 
Επισημαίνεται ότι η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί συνέχεια της πρώτης που πραγματοποιήθηκε πέρυσι τον Οκτώβριο στη Βηρυτό. Την πρωτοβουλία διενέργειας του 2ου Greek Tourism Workshop in Lebanon ανέλαβαν από κοινού οι εταιρείες Congress & Business Planers (την οποία απαρτίζουν οι Mideast Travel Worldwide και η Tourism Today) και η Travel Media Applications κατόπιν αιτήματος τουριστικών φορέων του Λιβάνου, οι οποίοι διείδαν ιδιαίτερα υψηλές προοπτικές επαύξησης του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα μετά την πρώτη εκδήλωση του περασμένου Οκτωβρίου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ήδη υπάρχουν πτήσεις charter από τη Βηρυτό προς τη Ρόδο, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Κρήτη, ενώ εξετάζεται η πραγματοποίηση και άλλων πτήσεων charters προς άλλους προορισμούς της Ελλάδας. Επίσης, η Αθήνα συνδέεται με τη Βηρυτό μέσω απ’ ευθείας πτήσεων της Αegean Airlines και της Middle East Airlines καθημερινά.
 
Επισημαίνεται ότι από ελληνικής πλευράς στο 2o Greek Tourism Workshop in Lebanon έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή κορυφαίες τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμοί. 
 
Αμπού Ντάμπι
Eν τω μεταξύ, με την συμμετοχή 102 τουριστικών πρακτόρων του Abu Dhabi ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες οι εργασίες του 2ου Greek Tourism Workshop στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. 
 
Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ήταν η διεύρυνση της τουριστικής αγοράς του Αμπού Ντάμπι για την Ελλάδα και η ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος προς τη χώρα μας, σε συνέχεια της επιτυχημένης εκδήλωσης του 2016. Την πρωτοβουλία ανέλαβε η εταιρεία Congress & Business Planners (που συμμετέχουν από κοινού οι εταιρείες Mideast Travel Worldwide και Tourism Today), ενώ η εκδήλωση είχε την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Αμπού Ντάμπι.
 
Σημειώνεται ότι το 2ο Greek Tourism Workshop in Αbu Dhabi πραγματοποιήθηκε στο πολυτελές Beach Rotana Hotel, και αποτέλεσε ένα από τα κύρια γεγονότα αποκλειστικής προβολής του ελληνικού τουρισμού στο εν λόγω Εμιράτο, αποσκοπώντας στην ανάδειξη του ελληνικού προορισμού, φέρνοντας σε επαφή τους Έλληνες ξενοδόχους και τουριστικούς επιχειρηματίες με τους Tour Operators και πράκτορες του Αμπού Ντάμπι. Μετά το πέρας των B2B συναντήσεων, όπου διενεργήθηκαν πλέον των 310 ραντεβού, ακολούθησε επίσημο δείπνο. 
 
Στα συμπεράσματα της εκδήλωσης καταγράφεται η έντονη διάθεση των υψηλού εισοδήματος κατοίκων του Αμπού Ντάμπι για τη διεξαγωγή ταξιδιών στην Ελλάδα, ενώ, όπως τόνισαν οι τουριστικοί πράκτορες του συγκεκριμένου Εμιράτου, αναμένεται ραγδαία άνοδος της ζήτησης για ταξίδια στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για πάνω από 40.000 επισκέψεις το 2017.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top