Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Μελλοντικές συνεργασίες της Ελλάδας με την Emirates για άνοιγμα των αγορών Κίνας - Ινδίας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 02 Μάιος 2017, 11:10

Η ενίσχυση του τουρισμού από τα ΗΑΕ ήταν στο επίκεντρο των συναντήσεων της κας Έλενας Κουντουρά με κυβερνητικούς και τουριστικούς παράγοντες στην έκθεση Arabian Travel Market στο Ντουμπάι. Έγιναν επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους TOs των Εmirates Holidays, Αtlantis Holidays, Uranus Travel, Cox & Kings Tours, Avionics Travel and Holidays, Kanoo Travel, Panworld Travel & Tourism.


Σημαντικές επαφές για την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε συνέχεια του στρατηγικού ανοίγματος της αγοράς που υλοποιείται από το 2015, πραγματοποίησε η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στο Ντουμπάι κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης Arabian Travel Market, όπου η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμμετείχαν με περίπτερο.

Το ελληνικό περίπτερο στην έκθεση επισκέφθηκε ο  πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, και κυβερνήτης του Ντουμπάι, σεΐχης Mohammed Bin Rashid Al Maktoum. Σε συνομιλία που είχε με την κα Κουντουρά  εξήρε τις ομορφιές της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού.

Η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου της Emirates, σεΐχη Ahmed bin Saeed Al Maktoum, με τον οποίο συζήτησε τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της απευθείας καθημερινής πτήσης που από τον Μάρτιο συνδέει την Αθήνα με το Ντουμπάι και τη Νέα Υόρκη όλο το χρόνο, καθώς και για μελλοντικές συνεργασίες, στο πλαίσιο του τουριστικού ανοίγματος των κοινών αγορών της Κίνας και της Ινδίας.

Η υπουργός επισκέφθηκε το Επιμελητήριο του Ντουμπάι, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Hamad Buamin, και το Διοικητικό Συμβούλιο, με θέμα τις δυνατότητες και ευκαιρίες για επενδύσεις στον ελληνικό τουριστικό τομέα. Συναντήθηκε επίσης με τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Ηabtoor, Khalaf Al Habtoor, καθώς επίσης και με τον γενικό διευθυντή της Αρχής Τουρισμού και Πολιτισμού του Άμπου Ντάμπι, Saif Saeed Ghobash.

Ακολούθησαν διαδοχικές συναντήσεις της υπουργού με εκπροσώπους Tour Operators των Εmirates Holidays, Αtlantis Holidays, Uranus Travel, Cox & Kings Tours, Avionics Travel and Holidays, Kanoo Travel και Panworld Travel & Tourism για την αύξηση των τουριστικών πακέτων.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ στην έκθεση ΑΤΜ, πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, με προσκεκλημένους εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας και της ταξιδιωτικής αγοράς των ΗΑΕ.

Επίσης, η κα Κουντουρά παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων στις εφημερίδες και έντυπα των ΗΑΕ (Gulf News, Khaleej Times, The National, Al Bayan, Αl Ittihad), και παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη στο δίκτυο Dubai TV, όπου αναφέρθηκε εκτενώς στην δυναμική ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος από τα ΗΑΕ προς την Ελλάδα το 2016 και στην υψηλή ζήτηση για το 2017.Στη φωτογραφία, η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου της Emirates, σεΐχη Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top