Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟι ξενοδόχοι της Λέσβου διαμαρτύρονται για παραπληροφόρηση και δυσφήμιση της Λέσβου
Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου

Οι ξενοδόχοι της Λέσβου διαμαρτύρονται για παραπληροφόρηση και δυσφήμιση της Λέσβου

Η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου ζητά, για πολλοστή φορά, από την Πολιτεία 250.000 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλισθούν 3-5 εβδομαδιαίες πτήσεις χαμηλού ναύλου για το 2017, για την αναστροφή της αρνητικής εικόνας στην αγορά και την άρση των δυσμενών συνεπειών της περιόδου 2015 – 2016.

Η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου απέστειλε εκ νέου επιστολή στην υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, τόσο αναφορικά με τη διάθεση από μέρους της Πολιτείας – Αυτοδιοίκησης, ποσού ύψους 250.000 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλισθούν 3-5 εβδομαδιαίες πτήσεις χαμηλού ναύλου για το 2017, αλλά και για παραπληροφόρηση / δυσφήμιση της Λέσβου “πανελλαδικής, αλλά και παγκόσμιας εμβέλειας”.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

“Πολύ σημαντική και ιδιαίτερα επαινετή η πρωτοβουλία σας να εγκρίνετε τη σχετική απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΤ, α) σχετ., η οποία θα συνέβαλε τα μέγιστα στην αναστροφή της δυσμενούς κατάστασης και των συνεπειών της, που βιώνουμε, αν προβλεπόταν ειδική ρήτρα / εκδήλωσης ενδιαφέροντος / προτίμησης των δεινοπαθούντων προορισμών μας, από τους Tour Operators, μακάρι και από τους… Low Cost Carriers με το ύψος της χρηματοδότησής τους ανάλογου της ζημιάς που έχουμε υποστεί και της ωφέλειας που πιθανολογείται να μας προκύψει, π.χ. από την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αύξηση επισκεπτών / διανυκτερεύσεων / κατά κεφαλή τουριστικής δαπάνης, καθώς και από τη μείωση των αεροπορικών ναύλων, μείωση που θα αντανακλούσε άμεσα και θετικά, τόσο στους νησιώτες, όσο και στους δυνητικούς επισκέπτες μας. Το σημερινό ύψος των ναύλων στα νησιά μας είναι τουλάχιστον αποτρεπτικό αν όχι και απαγορευτικό.

Γενικότερα, θεωρούμε σκόπιμο, το ύψος της όποιας χρηματοδότησης να είναι πάντα αντιστρόφως ανάλογο του βαθμού ανάπτυξης / αναγνωρισιμότητας του κάθε προορισμού, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να αμβλύνεται και το χάσμα μεταξύ ανεπτυγμένων / αναγνωρίσιμων και μη, προορισμών, καθώς και των πληγέντων από Φυσικά / Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά, Οικονομικά κ.ά. αίτια, αφού άλλωστε, όλοι μας ως φορολογούμενοι, συμβάλλουμε στις χρηματοδοτήσεις της Πολιτείας.

Με την ευκαιρία των παραπάνω, σχετικά και συγκεκριμένα για τη Λέσβο που επλήγη από το μεταναστευτικό περισσότερο από κάθε άλλο προορισμό, επανερχόμαστε για πολλοστή φορά στο πάγιο, πρόσφατο και παλαιότερο (φθινόπωρο 2015), αλλά πάντα επίκαιρο αίτημά μας, που αν ικανοποιείτο έγκαιρα δε θα βιώναμε τόσο δραματικά τις δυσμενείς συνέπειες της περιόδου 2015 – 2016 και ζητούμε με τη συνδρομή σας, τη διάθεση από μέρους της Πολιτείας / Αυτοδιοίκησης, ποσού ύψους 250.000 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλισθούν 3-5 εβδομαδιαίες πτήσεις χαμηλού ναύλου για το 2017, οι οποίες και θα συμβάλλουν ενεργά στην αναστροφή της αρνητικής μας εικόνας / ψυχολογίας / κλίματος στην αγορά και στην άρση των δυσμενών συνεπειών της περιόδου 2015 – 2016.  

Τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη μια εκτεταμένη και συστηματική προσπάθεια από όλους τους τοπικούς φορείς, ώστε να μπορέσει να ορθοποδήσει ο τουρισμός της Λέσβου και μάλιστα σήμερα που φτάνουν στο νησί 1.100 Τούρκοι επισκέπτες, παρακολουθούμε με ανησυχία να συνεχίζεται από συγκεκριμένες φερόμενες ως ειδησεογραφικές ιστοσελίδες μια οργανωμένη προσπάθεια παραπληροφόρησης και δυσφήμισης της Λέσβου πανελλαδικής, αλλά και παγκόσμιας εμβέλειας. Για ακόμα μια φορά, σε μια προσπάθεια να προκληθεί αναστάτωση στην τοπική κοινωνία αναρτώνται εικόνες από την προχθεσινή συγκέντρωση αιτούντων άσυλο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με το πραγματικό γεγονός και τη γενικότερα ομαλή και χωρίς προβλήματα κατάσταση. Μοναδικός στόχος είναι η δημιουργία αναταραχής στην τοπική κοινωνία μέσα από ψευδείς εικόνες κρίσης και βίας.

Η ζημιά όμως που προκαλείται στην εικόνα της Λέσβου είναι τεράστια, καθώς οι συγκεκριμένες εικόνες αναπαράγονται και συνδέονται λανθασμένα με το γεγονός, δίνοντας μια διαστρεβλωμένη εικόνα του νησιού που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Πέρα όμως από το ποινικά διωκόμενο αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων φαίνεται πως κάποιοι μπροστά στο προσωπικό όφελος δε διστάζουν να δυσφημίσουν και να συκοφαντήσουν με τον πιο επαίσχυντο τρόπο το νησί μας. Καλούμε ξανά τη δικαιοσύνη να επέμβει άμεσα, καθώς δεν απειλείται μόνο η κοινωνική συνοχή αλλά και το μέλλον εκατοντάδων επαγγελματιών του τουρισμού. Η εικόνα της Λέσβου τόσο στην Ελλάδα και κυριότερα στο εξωτερικό αποτελεί, ευθύνη όλων μας και πρέπει να την προστατεύσουμε από τέτοια φαινόμενα με κάθε τρόπο, τη στιγμή μάλιστα που έχει ξεκινήσει με ενθαρρυντικά μηνύματα η φετινή τουριστική σεζόν”.

Ακόμη, η Ένωση, σε ανακοίνωσή της σχετικά με καθιστική διαμαρτυρία ομάδων μεταναστών και μελών Μ.Κ.Ο. εντός του χώρου του λιμένα της Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα την αδυναμία του Ε/Γ Ο/Γ ‘Blue Star 1’ να αποπλεύσει εγκαίρως και την πολύωρη ταλαιπωρία των ταξιδιωτών, επισημαίνει:

“Με μεγάλη λύπη και ανησυχία, γίναμε χθες ημέρα Τετάρτη, 26-4- 2017, μάρτυρες του αποκλεισμού του κεντρικού λιμένα Μυτιλήνης, από ομάδες μεταναστών, μελών Μ.Κ.Ο., καθώς και αγνώστων προσώπων, οι οποίοι από νωρίς το απόγευμα έως τις πρώτες βραδινές ώρες εμπόδιζαν με καθιστική διαμαρτυρία οποιοδήποτε όχημα ή πεζό, να εισέλθει εντός του χώρου του λιμένα, και οι οποίοι απομακρύνθηκαν μόνον κατόπιν παρέμβασης των Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης.

Αποτέλεσμα τούτου ήταν η αδυναμία του Ε/Γ Ο/Γ ‘Blue Star 1’ να αποπλεύσει εγκαίρως, η πολύωρη ταλαιπωρία των ταξιδιωτών και η για μια ακόμη φορά δημιουργία απογοητευτικών εικόνων που μόνο ζημία μπορούν να προκαλέσουν στην ήδη πληττόμενη τουριστική κίνηση του νησιού μας, εν όψει μάλιστα της θερινής περιόδου. Επειδή πολύ φοβούμαστε ότι ενέργειες σαν τη χθεσινή είναι μόνο η αρχή, σκοπεύουμε άμεσα να απευθυνθούμε στις αρμόδιες αρχές του τόπου ώστε να ζητήσουμε την εντεταμένη προστασία και επαγρύπνησή τους, προς αποφυγή παρόμοιων επεισοδίων στο μέλλον, τα οποία πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι πλήττουν ανεπανόρθωτα την τοπική πρόοδο και οικονομία, αποτελώντας εν τέλει βάναυση και άδικη τιμωρία της τοπικής κοινωνίας της Λέσβου, η οποία με αξιοθαύμαστο τρόπο έχει σταθεί και συνεχίζει να στέκεται αρωγός στο πλευρό των προσφύγων.

Τέλος, δηλώνουμε προς κάθε αποδέκτη, ότι εκ της θέσεώς μας ως φορέων της τουριστικής ανάπτυξης της Λέσβου, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε ενωμένοι σε κάθε απαραίτητη ενέργεια και προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου να πατάξουμε οποιαδήποτε μεμονωμένα ή συντεταγμένα συμφέροντα υποκινούν τέτοιου είδους καταστάσεις και υπονομεύουν το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024